Kauno bendruomenių centrų asociacija

Saugaus eismo renginys su atšvaitais

Lapkričio 26 d. vairavimo mokykloje AUTO ABC įvyko paskutinis projekto "Eismo saugumas bendruomenėse 2015" renginys skirtas Atšvaitų dienai ir senjorams. Renginio metu po teorinės paskaitos apie eismo saugumo taisykles pėstiesiems ir atšvaitų nešiojimą tamsiu paros metu, senjorai galėjo išbandyti praktiškai atšvaitų naudą vairavimo aikštelėje: ir sėdėdami šalia vairuotojo, ir eidami šalikele.

Paskaitoje policijos bendruomenės pareigūnės Reda Antanavičiūtė ir Inga Duobaitė papasakojo apie saugaus eismo taisykles pėstiesiems, parodė, kaip reikia segėti atšvaitus, nurodė klaidas moterims, kurios segėjo atšvaitus ant rankinių rankenų, pateikė patarimų, kaip saugiai pereiti gatvę ir atsakė į daugybę klausimų. Beje, kai kuriuos senjorus nustebino, kad gali gauti baudą už ne perėjoje pereitą gatvę.

Po teorinės dalies visi dalyviai susirinko vairavimo aikštelėje, kurioje laukė 4 automobiliai. Dalyviai buvo padalinti į dvi grupes. Viena grupė sėdo į automobilius, o kitos grupės žmonės be atšvaitų ėjo važiuojamos dalies šalikele. Apsukus ratą, keleiviai ir pėstieji keitėsi vietomi: pėstieji sėdo į mašinas, o buvę keleiviai - ėjo pėsti. Po to, tas pat buvo pakartota visiems dalyviams užsidėjus atšvaitus. Tokiu būdu, ir pėstieji ir važiavusieji automobilyje galėjo vaizdžiai įsitikinti, kaip vairuotojai mato žmones einančius gatve (šalikele) be atšvaitų ir su atšvaitais. Toks praktiškas bandymas ilgam išliks senjorų atmintyje. Po "praktinės dalies" susirinkę į klasę prie puodelio arbatos senjorai dalinosi įspūdžiais ir džiaugėsi, kad galėjo vaizdžiai įsitikinti atšvaitų reikalingumu.  

Visą renginį filamvo televizijos operatorius. Tikėsimės greitu laiku ją pamatyti TV laidoje.

Kauno bendruomenių centrų asociacija dėkoja šaunioms policijos bendruomenės pareigūnėms Agnei Greblikaitei, Redai Antanavičiūtei ir Ingai Duobaitei, AUTO ABC diredktorei Rūtai Čiutelytei, Senjorų iniciatyvų centrui ir jos vadovei Editai Šatienei ir visam būriui mielų senjorų (jų tarpe buvo ir neįgalių) iš mūsų bendruomenių centrų. 

Šia saugaus eismo akcija KBCA užbaigė Lietuvos Kelių direkcijos projektą, tikėdama, kad renginių metu gautos saugaus eismo, saugios kaimynystės ir kitos žinios bus naudingos ir padės jaustis žymiai saugiau ir gatvėje, ir namie. 




2015-11-28

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple