Kauno bendruomenių centrų asociacija

Lietuvos NVO tarybos posėdis

Šiandien SADM įvyko Lietuvos nevyriausybinių organizacijų tarybos posėdis. Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centro direktorius Martinas Žaltauskas išrinktas naujuoju Nevyriausybinių organizacijų tarybos pirmininku. Jo pavaduotoju tapo socialinės apsaugos ir darbo viceministras Eitvydas Bingelis.

Tai paaiškėjo šiandien per Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje vykusį Nevyriausybinių organizacijų tarybos posėdį, kuriame naujieji vadovai išreiškė norą intensyviau dirbti siekiant dar labiau įgalinti ir sustiprinti nevyriausybinį sektorių.
Be pirmininko rinkimų, Nevyriausybinių organizacijų taryba svarstė pagrindines kryptis, kurioms būtina dirbti stiprinant nevyriausybinį sektorių ir jo bendradarbiavimą su valstybinėmis ir savivaldybių institucijomis. Sutarta dėl trijų pagrindinių krypčių: skaidrumo ir viešumo, nevyriausybinių organizacijų stiprinimo bei finansinio tvarumo ir stebėsenos.

Šių krypčių pagrindu bus gryninamas ir derinamas Nevyriausybinių organizacijų tarybos veiklos planas.

Nevyriausybinių organizacijų tarybą sudaro dvidešimt narių: devyni valstybės institucijų ir įstaigų atstovai, vienas Lietuvos savivaldybių asociacijos atstovas ir dešimt nevyriausybinių organizacijų atstovų.

Nevyriausybinių organizacijų tarybos pirmininkas ir jo pavaduotojas renkamas dvejiems metams pakaitomis iš nevyriausybinių organizacijų ir valstybinių institucijų.

 

 

SADM Ryšių su visuomene skyrius, tel. (8 5) 266 81 91, 266 81 66. 

2017-02-21

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple