Kauno bendruomenių centrų asociacija

Aleksoto BC - konkurso "Eismo saugumas bendruomenės 2016" nugalėtoja

Kovo 16 d. Vainotiškiuose, Kėdainių r., įvyko baigiamasis Lietuvos automobilių inspekcijos konkurso "Eismo saugumas bendruomenėse 2016" renginys.  Šiame konkurse laimėtoju 1-2 grupės bendruomenių grupėje tapo Kauno Aleksoto bendruomenės centras. Jis surinko daugiausiai taškų ir buvo apdovanotas specialiu prizu.
Džiugu, kad aleksotiškiai šiame konkurse dalyvauja jau antrą kartą: 2015 metais jie Kauno bendruomenių centrų asociacijos sudėtyje kartu su kitais 7 bendruomenių centrais pelnė antrąją vietą respublikoje. Laimėjimas paskatino aleksotiškius dalyvauti šiame konkurse ir 2016 m. Nuoširdžiai sveikiname Aleksoto BC, jos pirmininkę Birutę Valentienę ir linkime jiems tolesnės sėkmės, stiprinant eismo saugumą.

Nors šis konkursas vyksta jau 9 metus ir yra labai populiarus Lietuvos kaimo bendruomenėse, bet šiame konkurse miesto bendruomenės, išskyrus Kauno, nedalyvauja. Iš Kauno kasmet projekte dalyvauja dar dvi organizacijos: Draugiškų šeimų bendruomenė „Jaunystė“ ir Muzikuojanti bendruomenė „Akordeono garsai“. O juk šiame konkurse įmanomos įvairios veiklos, akcijos, mokymai, žygiai, vyksta glaudus bendradarbiavimas su kelių policija, policijos bendruomenių pareigūnais, mokyklomis, jaunimu.

Kaip informuoja Lietuvos automoblių inspekcijos tinklapis, šiame konkurse 2016 m. dalyvavo 92 vietos bendruomenės ir visuomeninės organizacijos. 

Projekto metu, vykdant švietėjišką veiklą tarp bendruomeniečių:
1) surengtos paskaitos-seminarai 150-yje įvairių šalies savivaldybių bendruomenių;
2) aprūpinta įvairiomis saugaus eismo priemonėmis: atšvaitais, liemenėmis, spaudiniais saugaus eismo temomis ir pan. 200 bendruomenių;
3) Virš 1000 kartų projektas viešintas šalies internetinėje erdvėje, regioninėje ir rajoninėje spaudoje, kitose žiniasklaidos priemonėse.

Smulkiau apie projektą ir nuotraukos: http://www.eismosaugumasbendruomenese.lt/apie-projekta-link/apie-projekta-skelbia-2016-m

 

2017-03-19

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple