Kauno bendruomenių centrų asociacija

Susisitkimas su D. Jankausku

Antradienį KBCA biure įvykos susitikimas su Kauno apskr. Sodros Komunikacijos sk. patarėju, buv. Seimo nariu, Donatu Jankausku. Dirbęs visą kadenciją SAD ministru, D. Jankauskas ir toliau dirba socialinio draudimo srityje. Susitikime jis pateikė Kauno miesto ir rajono sodros statistinius duomenis, kaip Kauno įmonės moka socialinio draudimo įmokas, apdraustųjų skaičių ir vidutines ir minimalias pajamas, mokamus sodros mokesčiusbei apie pensijų dydžius.

Diskusijoje prie arbatos puodelio D. Jankauskas papasakojo apie dabar veikiančią pensijų sistemą, kaupimą privačiuose fonduose ir II-os pakopos pensijos kaupimą. Susirinkusiems rūpėjo ir sodros mokėjimų pasikeitimai bei svarstoma pensijų mokėjimo sistemos reforma. Susitikime buvo aptarta ir Vietos bendruomenių savivavldos programa bei VBT sistema bei būsimi pasikeitimai 2017 m. Bendruomenių rėmimo programoje.

Po susitikimo su D. Jankausku buvo aptarti seniūnaičių rinkimai ir seniūnaičių kandidatai artėjančiuose seniūnaičių rinkimuose, laukiami Kauno sav. NVO rėmimo programos rezultatai ir padėtis Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungoje (LVBOS), pasidalinta velykiniais margučiais.

2017-04-18

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple