Kauno bendruomenių centrų asociacija

100-mečio iniciatyvų konkursas

Dar yra laiko pateikti paraiškas Vyriausybės kanceliarijos paskelbtam Valstybės atkūrimo šimtmečio iniciatyvų konkursui. Nevyriausybinės organizacijos ir biudžetinės įstaigos kviečiamos teikti jam paraiškas. Paraiškas galima teikti iki gegužės 31 d.

Konkurso tikslas – atrinkti ir finansuoti iniciatyvas ir projektus, kurie geriausiai prisidėtų prie Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo programoje numatytų tikslų įgyvendinimo.

„Ypač kviečiame nevyriausybines organizacijas teikti savo idėjas, kaip Šimtmetis galėtų tapti visos Lietuvos prasminga švente. Raginame pažinti Šimtmetį pasitinkančią Lietuvą ir jos žmones, švęsti Vasario 16-ąją ir kurti tokią šalį, kurios sau linkime“, – šiais žodžiais Šimtmečio minėjimo programos koordinatorė Neringa Vaisbrodė skatina organizacijas aktyviai dalyvauti konkurse.

Komisijos atrinktiems geriausiems konkurso projektams, įvertintiems aukščiausiais balais, bus suteiktas visiškas arba dalinis finansavimas. Konkurso būdu numatoma paskirstyti 120 tūkst. eurų.

2017 m. balandžio 12 d. atnaujintoje Šimtmečio minėjimo programoje nurodyti kertiniai projektai ir trys pagrindinės veiklos kryptys (pažink, švęsk, kurk), atspindinčios esminę Šimtmečio istorinio naratyvo nuostatą, kad Šimtmetis – tai ne konkreti data, o gyvybingi praeities, dabarties ir ateities ryšiai, būtini sėkmės istorijai kurti.

Projekte numatytos „Pažink“ veiklos orientuotos į praeitį ir dabartį: kvies pažinti šalį, jos pasiekimus ir herojus, skleidžiančius Šimtmečio istorinį naratyvą. „Švęsk“ iniciatyvos, orientuotos į dabartį, ragins visuomenę prasmingai švęsti Vasario 16-ąją.  „Kurk“ projektai, orientuoti į ateitį, skatins įsitraukti ir aktyviai dalyvauti kuriant dabartį ir ateitį, įprasmins kertinę šimtmečio istorinio naratyvo nuostatą, kad svarbiausias Šimtmečio herojus – kiekvienas kuriantis Lietuvos žmogus.

Minint Šimtmetį numatoma sutelkti Lietuvos žmones švęsti atkurtos Lietuvos gimtadienį, skatinti didžiuotis savo valstybe ir būti svarbiais ir aktyviais savo šalies gyvenimo dalyviais, taip pat didinti Lietuvos žinomumą užsienyje. Išsamiau su Šimtmečio minėjimo programa galima susipažinti čia.  

Šimtmečio iniciatyvų konkursui paraiškas priimamos nuo 2017 m. gegužės 4 d. iki gegužės 31 d. Vyriausybės kanceliarijoje adresu: Gedimino pr. 11, 01103 Vilnius, pirmadienį–ketvirtadienį nuo 8 val. iki 17 val., penktadienį nuo 8 val. iki 15 val. 45 min., pietų pertrauka nuo 12 val. iki 12 val. 45 min., arba elektroniniu paštu simtmetis@lietuva.lt.

Konkursas bus vykdomas ir paraiškos vertinamos vadovaujantis Lietuvos Respublikos nevyriausybinių organizacijų plėtros įstatymu ir Projektų, įgyvendinančių Istorinės atminties puoselėjimo programą, konkurso organizavimo tvarkos aprašu.
Daugiau informacijos apie konkursą rasite čia

Dėl papildomos informacijos galima kreiptis į Vyriausybės kanceliarijos Komunikacijos departamento Valstybės atkūrimo šimtmečio sekretoriatą: tel. +370 706 63 786, el. p. simtmetis@lietuva.lt.

 

2017-05-25

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple