Kauno bendruomenių centrų asociacija

15-asis Vaikų Tautinių mažumų festivalis Klaipėdoje

Jau keleri metai Kauno bendruomenių centrų asociacija bendrauja su lenkų ir vokiečių tautinėmis bendrijomis, dalinasi patirtimi, dalyvauja vieni kitų renginiuose.
Savaitgalį, gegužės 27-28 d. Klaipėdoje vyko Lietuvos tautinių mažumų sekmadieninių mokyklų festivalis į kurį atvyko beveik trys šimtai tautinių mažumų vaikų iš visos Lietuvos.  Jame dalyvavo ir Kauno Vokiečių kultūros draugijos vaikų ansamblis. Tautiniais rūbais pasipuošę neformaliojo ugdymo auklėtiniai ir padagogai žingsniavo eisenoje uostamesčio centre iki Danės krantinės prie ,,Meridiano‘‘ ir surengė nepakartojamą koncertą centrinėje miesto aikšteje. Velliau festivalis ir edukaciniai užsiemimai tęsėsi poilsio stovykloje ,,Pasaka", Giruliuose.
Tai 15 - asis tautinių mažumų vaikų festivalis ,,Teka teka saule“, kuriame dalyvavo keturiolikos tautybių atstovai. Eisenoje žingsniavo bei festivalio dalyvius pasveikino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, Tautinių mažumų departanento direktorė Vida Montvydaitė.
Audringais aplodismentais ir žiūrovų padėkomis buvo įvertinta Kauno vokiečių kultūros draugijos dainininkės Meidos daina ,,Ein bisschen Frieden ein bisschen Sonne“ (Taikos ir saulės visam pasaulyje) bei Kauno Vokiečių kultūros ir švietimo centro vaikų tautinių šokių kolektyvo nuotaikingas vokiškas šokis ,,Saulės polka“, kurį teko netgi pakartoti.
Vaikai į Kauną grįžo labai patenkinti ir laimingi .
Šventėje buvo pristatyta visa Lietuva, kurią, galbūt, ne visi pažįsta - daugiatautė. Mateme šokančius ir dainuojančius vaikus, dėvinčius skirtingus tautinius rūbus. Ir jie visi yra mūsų Lietuvos vaikai. O tai ir yra šventės vertė ir prasmė.

Reikia pažymėti, kad Vilniaus ir Klaipėdos savivaldybės Tautinių bendrijų dienos proga (gegužės 22 d.) pagerbė labiausiai prie tautinių tradicijų ir kultūros puoselėjimo prisidėjusius tautinių mažumų atstovus, įteikdami jiems padėkas ir pagerbimo raštus. 

Daugiau nuotraukų: http://m.klaipeda.diena.lt/naujienos/klaipeda/menas-ir-pramogos/klaipedoje-spalvinga-tautiniu-bendriju-fiesta-813576

 

Marija Maslauskaitės,
Tautinių bendrijų tarybos pirmininkės pavaduotojos prie LR Vyriausybės, Kauno vokiečių kultūros draugijos pirmininkės informacija

2017-06-02

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple