Kauno bendruomenių centrų asociacija

Akcija "Dovana Lietuvai"

Projekto globėjas premjeras Saulius Skvernelis drauge su Socialinės apsaugos ir darbo ministru Linu Kukuraičiu trečiadienį susitiko su daugiau nei 30 didžiausių Lietuvos nevyriausybinių organizacijų, savivaldos atstovų, kuriems padėkojo už kasdienį jų darbą prisidedant prie pilietiško visuomenės ugdymo Lietuvoje ir savo pavyzdžiu paragino prisijungti prie projekto „Dovana Lietuvai“. 

„Aktyvių ir atsakingų piliečių dėka Šimtmetis yra sėkmės istorija. Natūralu, kad minėdami Šimtmetį būtent jiems ir skirtume dėmesį – kad būtų daugiau herojų, ir mes visi juos dažniau tarp savęs pastebėtume. Jums šio projekto tikslas yra kasdieninė veikla, kurią darot metai iš metų. Ačiū už tai“, – sveikindamas projekto partnerius sakė premjeras.

Premjeras taip pat pristatė savo indėlį į „Dovana Lietuvai“ projektą – Lietuvos trispalves vargingai gyvenančioms šeimoms, kurias įteikė Savivaldybių seniūnų asociacijos prezidentui Kęstučiui Vilkauskui su prašymu perduoti seniūnijose esančioms šeimynų sodyboms.

„Dovana Lietuvai“ – tai geri darbai, kurie kuria gražesnę, artimesnę ir stipresnę valstybę. Mes kviečiame nevyriausybines organizacijas, švietimo įstaigas, bendruomenes ir kitas organizacijas inicijuoti gerus darbus, didinančius pilietiškumą, bendruomeniškumą ir socialinę atsakomybę ir juos registruoti internetinėje svetainėje www.dovanalietuvai.lt. 

Projektas sieks įtraukti kuo daugiau žmonių į savanoriškas ir visuomenines veiklas, parodant didelį mūsų šalies turtą – aktyvius ir atsakingus piliečius. Projektas vyks 2017-2018 metais. Jo pirmasis etapas - š.m. gegužės 22-27 d., sutampantis su Europoje plačiai minima Kaimynų diena (gegužės 27 d.). 

Registruojamos dovanos skirstomos į šias kategorijas: 
•    Padėk – pagalba socialiai jautrioms visuomenės grupėms (vaikams, seneliams, sergantiems);
•    Pažink – leiskitės į keliones, žygius po Lietuvos istorines vietas ir objektus;
•    Gražink – puoselėkite savo gyvenamąją aplinką, sodinkite augalus, tvarkykite piliakalnius;
•    Programuok – mokykitės informacinių technologijų pagrindų;
•    Saugok – renkite korupcijos prevencijos, paveldo apsaugos ar krašto apsaugos iniciatyvas;
•    Švęsk – organizuokite visuomeninius renginius, kaimynų iškylas, šventes. 

Pirmaisiais „Dovana Lietuvai“ ambasadoriais tapo: NVO vaikams konfederacija, Lietuvos vietos bendruomenių asociacija, „Rotary“ klubas Lietuva, Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“, Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacija, Lietuvos atsakingo verslo asociacija, nevyriausybinė organizacija „Turing Society“, Mykolo Riomerio universitetas, Maisto bankas, Lietuvos šaulių sąjunga, Lietuvai pagražinti draugija, Nacionalinis kraujo centras, Lenkų diskusijų klubas, Maltos ordino pagalbos tarnyba, Moksleivių neformaliojo švietimo centras, Lietuvos moksleivių sąjunga, Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga, Lietuvos vietos veiklos grupių tinklas, Lietuvos jaunimo organizacijų taryba, Ateitininkų federacija, Medardo Čiobato3-iojo amžiaus universitetas, Vilniaus seniūnaičių asociacija, viešoji įstaiga „Robotikos akademija“.

Artėjančio atkurtos valstybės jubiliejaus proga dovaną gali padovanoti organizacija, įstaiga, asociacija ir kiekvienas aktyvus, kuriantis pilietis. Kurkime ir dovanokime drauge www.dovanalietuvai.lt!

Kviečiame prisijungti.

Parengta pagal „Dovana Lietuvai“ tinklapio informaciją ir Lietuvos Respublikos vyriausybės kanceliarijos raštą.
 

2017-06-15

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple