Kauno bendruomenių centrų asociacija

Lietuvos kaimo bendruomenių sąskrydyje 2017

Birželio 17-18 d. Karklėje (Klaipėdos r. sav.) vyko Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos renginys „LKBS sąskrydis 2017“.

Jau antrus metus šiame sąskrydyje svečių teisėmis dalyvauja ir Kauno bendruomenių centrų asociacijos komanda. Šiais metais KBCA atstovavo Aleksoto ir Petrašiūnų bendruomenių centrai. Jie papuošė ir kvietė užeiti į asociacijos palapinę, dalyvavo visuose renginiuose. Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos vėliavos pakėlimas buvo patikėtas Aleksoto kariams - voltižieriams.

Šių metų sąskrydyje Lietuvos kaimo bendruomenes atstovavo visos Lietuvos rajonų VVG ir vietos bendruomenės. Jų palapinėse - kiemeliuose buvo galima aplankyti meistrų dirbtuves, vandenyje nupiešti bendruomenių viziją, dalyvauti loterijoje, pasigrožėti bendruomenių rankdarbiais ir aplankyti aitvarų namelį. Šie metai yra paskelbti tautinio kostiumo metais, todėl sąskrydžio atidarymo metu buvo pristatyti regioniniai tautiniai kostiumai. Šventė prasidėjo tradicine eisena Baltijos jūros pakrante, kurią vedė LR Seimo narė ir ilgametė LKBS pirmininkė Guoda Burokienė ir Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos pirmininkės pavaduotojas Povilas Saulevičius. Už jų eisenoje dalyvavo rajono sąjungų ir VVG atstovai iš visos Lietuvos. Visus šventės dalyvius simboline tautine juosta apjuosė regionų atstovai, vedami Lietuvos vietos bendruomenių sąjungos pirmininkės Redos Kneizevičienės. Tai buvo simbolinis tautiškumo, bendruomeniškumo ir stiprybės simbolis. Scenoje bendruomenes sveikino svečiai, Pasirodė Lietuvos Mažųjų sostinių kolektyvai.

Žemės ūkio ministerijos padėkomis buvo apdovanotos aktyviausios kaimo bendruomenės, kurias delegavo rajonų skėtinės bendruomeninės organizacijos arba vietos veiklos grupės.

Puikus oras, gera nuotaika, nuoširdus bendravimas - visa tai paliko neišdildomą įspūdį.

 

Daugiau nuotraukų: https://www.facebook.com/pg/Lietuvos-vietos-bendruomeni%C5%B3-organizacij%C5%B3-s%C4%85junga-957033811070748/photos/?tab=album&album_id=1442974149143376

Petrašiūnų BC įspūdžiai: https://www.facebook.com/petrasiunai/posts/1462368697119881

2017-06-20

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple