Kauno bendruomenių centrų asociacija

Susitikimas su Seimo savivaldos komitetu dėl Bendruomenių rėmimo programos

Šiandien kartu su LVBO sąjungos pirmininke Reda Kneizeviciene ir Vilniaus bendruomenių asociacijos pirmininku Sakalas Gorodeckis dalyvavome Seimo valstybės valdymo ir savivaldos komiteto posėdyje, kuriame buvo svarstomos savivaldos įstatymo pataisos ir SADM programos "Remti bendruomenių veiklą savivaldybėse" pirmosios išvados.
SADM viceministras Eitvydas Bingelis pateikė pirmines išvadas: Lietuvoje pateikta 681 projektas. Susidurta su iššūkiais: ribojančiu vietos bendruomenių veiklas aprašu, skirtingu įvairių savivaldybių požiūriu į programą ir nesupratimu bei seniūnaičių nekompetencija, kuri daug kur tapo tiesiog stabdžiu. Programa vėlavo beveik pusę metų. Viceministras pažadėjo, kad 2018 metų aprašas su ištaisytomis klaidomis bus pateiktas svarstymams iki lapkričio pabaigos, o konferenciją programos išvadoms aptarti norima kviesti lapkričio pabaigoje - gruodžio pradžioje.
Susitikime savo pasiūlymus ir pastabas išsakė seniūnų asociacijos prezidentas Kęstutis Vilkauskas, LVBOS pirmininkė Reda Kneizeviciene bei VBA pirmininkas Sakalas Gorodeckis. Pastarųjų pastabose nuskambėjo "kieta" pastaba, kaip į šią programą savo projektus pateikė NVO, o Vilniuje - "Maisto bankas", kituose miestuose - staiga atsiradusios VšĮ, pasivadinusios bendruomenėmis... LVBOS atstovai paprašė ministeriją ir seimą pateikti savivaldybėms tikslius "vietos bendruomenių ir vietos bendruomenių organizacijų" apibrėžimų išaiškinimus, nes tai taip pat jau tampa stabdžiu, finansuojant vietos bendruomenes.

 

KBCA informacija.

2017-10-18

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple