Kauno bendruomenių centrų asociacija

Pirmoji Lietuvos miestų bendruomenių organizacijų konferencija Kaune

Gruodžio 15 dieną Kaune pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Nevyriausybines organizacijas vienijančių asociacijų institucinio stiprinimo LVBOS projektą „Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos narių stiprinimas ir plėtra“pirmą kartą buvo surengta miestų benduromenių konferencija „Miestų bendruomeninių organizacijų veiklos iššūkiai ir pasiekimai“. Šios konferencijos organizatoriai buvo Kauno bendruomenių centrų asociacija ir Vilniaus bendruomenių asociacija.

Džiugu, kad renginyje dalyvavo LR Seimo nariai: Guoda Burokienė, Mindaugas Puidokas, Lauras Stacevičius, Gedeminas Vasiliauskas, Kauno miesto mero pavadotuoja Rasa Šnapštienė, Pagėgių savivaldybės mero patarėja, Rita Vidraitė, MRU profesorius Saulius Nefas, Profesorė Irena Leliūgienė, VDU Socialinių mokslų fakulteto dekanas prof. Algis Krupavičius, Panevėžio, Pagėgių, Širvintų miestų bendruomenių atstovai, gausūs Vilniaus ir Kauno bendruomenių organizacijų atstovų būriai.
Konferencijos metu veikė fotokonkurso nominantų darbų paroda.

Konferencijos metu buvo apdovanoti fotokonkurso "Vietos bendruomenių džiaugsmai, rūpesčiai ir pasiekimai" miesto bendruomenių kategorijos nugalėtojai. Juos sveikino ne tik LVBOS, bet ir Seimo nariai.

Kauno miesto bendruomenių centrų asociacijos pirmininkas Ramūnas Navickas apžvelgė SADM Vietos bendruomenių stiprinimo programos Kauno projektų pasiektus rezultatus, LVBOS pirmininkė Reda Kneizevičienė pristatė LVBOS vykdomą veiklą ir planus 2018 metams.

Po konferencijos buvo pagerbti meistų bendruomenių organizacijų aktyviausi savanoriai, jiems padėkas įteikė LVBOS pirmininkė R. Kneizevičienė.

Konferenciją vedė Kauno miesto ceremonmeisteris ir BC "Pelėdos" pirmininkas Kęstutis Ignatavičius ir Romainių BC pirmininkė Violeta Visockienė.

Labai gaila, kad konferencijoje nedalyvavo pakviesti SADM ir VRM atstovai, tikėtąsi, kad jie informuos apie tolimesnes programas ir įstatymų pasikeitimus vietos bendruomenėms.

Tikime, kad ši konferencija taps tradicine ir kiekvienais metais prieš Kalėdas sukvies miestų bendruomenių organizacijas apžvelgti metų veiklas.

Dėkoju visiems, kurie dalyvavo, išsakė savo pasiūlymus ir pastebėjimus. O jeigu kas nedrįso tai padaryti, visada laukiame jūsų pasiūlymų ir pageidavimų el. paštu lvboosajuga@gmail.com

 

Daugiau nuotraukų: https://www.facebook.com/lvbos/posts/1619273961513393

2017-12-17

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple