Kauno bendruomenių centrų asociacija

Kauno bendruomenės šventė Vasario 16-ą

Lietuvos Valstybės 10-metį mūsų bendruomenių centrai pradėjo švęsti vasario 15 d.  Tądien iškilmingi minėjimai įvyko Kauno pilietinės bendruomenės centre "Dainava" Gerojo ganytojo bažnyčioje ir Panemunės bendruomenės centre prie Jono Basanavičiaus paminklo. Palemono bendruomenės centras šimtmetį paminėjo kartu su Palemono parapija. Originaliausi buvo Lampėdžių bendruomenės centras - jie ne tik iškėlė vėliavą savo mikrorajone, bet ir sudarė gyvąjį 100 metų skaičių. Petrašiūnų bendruomenės centras Vasario 16-ą pažymėjo pėsčiųjų žygiu Petrašiūnuose.

Kas galėjo anksti atsikelti, susirinko ant aukščiausios Kaune vietos - Pelėdų kalno, kur 8 val. ryto, aidint patrankų šūviams, sugiedojome Lietuvos himną, o gražaus paminėjimo pabaigoje - "Lietuva brangi". Minėjme visus pasveikino Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto atstovas, Kauno deputato klubo prezidentas Kęstutis Ignatavičius (jis vedė ir renginį), KBCA pirmininkas Ramūnas Navickas, Aleksoto šaulių būrys ir labai maloni staigmena - svečias estas, kuris iškėlęs Estijos trispalvę gražiai lietuviškai pasveikino susirinkusius. Autentišką, išsaugotą tarpukario trispalvę parodė ir su šventėmis pasveikino kaunietis advokatas Saulius Dambrauskas. Po baigiamosios patrankų salvės, visi apžiūrėjome J. Vienožinskio fakulteto studentų fotoparodą ir patraukėme į miestą dalyvauti kituose renginiuose.

Visiems bendruomenių centrams nuoširdžiausia padėka, kad nepatingėjote atvažiuoti iš Aleksoto, Palemono (!), Romainių, BC "Pelėdos", "Žaliakalnio aušra" ir kitiems bendruomenininkams, kurių nepažįstame, kauniečiams, - visiems, kurie buvote kartu. Sveikiname visus Kauno bendruomenių centrus su Vasario 16-ąją, su Lietuvos valstybės laisve!

Aleksoto seniūnijos salėje, Veiverių g. 132, atidaryta ir galima apžiūrėti 100 riešinių parodą (seniūnijos darbo metu). Pridedame keletą akimirkų iš parodos, skirtos atkurtos Lietuvos 100-mečiui, atidarymo. 

Dalinamės nuotraukomis iš renginių.

Vėliavos pakėlimas Pelėdų kalne: https://www.facebook.com/KaunoBCAsociacija/posts/2052660274949173

Apie mūsų bendruomenių centrų renginius parašė:

https://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktualijos/2018/02/16/news/zinomas-kaunietis-atgaivino-tradicijas---peledu-kalne-iskilo-ispudinga-trispalve-4721486/

http://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas/miesto-pulsas/lampedziuose-bendryste-apipintas-simtmecio-minejimas-851323

http://www.kaunieciams.lt/blog/2018/02/14/kapiniu-turizmas-neisnaudota-nisinio-turizmo-sritis-lietuvoje/

 Filmuką apie tai, kaip giesmę "Lietuva brangi" giedojo Lietuvos bendruomenės galima pamatyti YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=C3iU0fAd3xI&feature=youtu.be

 




2018-02-19

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple