Kauno bendruomenių centrų asociacija

NVO pripažinta neperkančiąja organizacija

Kovo 2 dieną įvyko išplėstinis nevyriausybinių organizacijų atstovų ir Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) darbuotojų pokalbis dėl NVO – perkančiųjų organizacijų statuso. Buvo nuspręsta, kad NVO – neperkančiosios organizacijos. Tai yra geros žinios, kurios vis dar atsargiai jau buvo girdimos prieš gerus pora metų, tačiau dabar padėtas galutinis taškas.

Aistė Adomavičienė iš Nacionalinio skurdo mažinimo organizacijų tinklo parengė anketą, kurią prašytume visų tų, kurie nori išsiregistruoti – užpildyti iki antradienio popietės. Kas tik užpildys – tie pirmieji bus eilėje dėl išregistravimo.

ANKETĄ RASITE
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdZyyd8H84hXUEdhT…/viewform
Atkreipiame dėmesį, jog neperkančioji NVO yra tik ta, kurios valdyme nedalyvauja ir nekontroliuoja valstybės / savivaldybių institucijos.
Todėl visi tie, kurie esate registruoti CVP-iS, bet nenorite būti perkančiąja organizacija, turėtų iš jos išsiregistruoti. 

Išsiregistravimui reikia atlikti sekančius žingsnius:

1. Pateikti CVP-IS’e “0” (nulines) ataskaitas už praėjusius metus nuo 2015 metų, jei pirkimai per CVP-IS ar vadovaujantis VPĮ nebuvo vykdomi. Jei pirkimai buvo vykdomi, tuomet reikia užbaigti visas pirkimų procedūras pagal VPĮ ir tik tuomet teikti ataskaitas, norint išsiregistruoti.
2. Pateikti VPT raštą su trumpu aprašymu apie jūsų NVO ir argumentaciją, kodėl jūs nesate perkančioji. Rašto pavyzdį galėsim atsiųsti atskirai. Norintys galite kreiptis lvbosajunga@gmail.com

Ar esate registruoti CVP-IS, galite pasitikrinti čia, tačiau jei jūsų nėra sistemoje, bet žinote, jog esate perkančioji, tai dėl tokių duomenų tikslumo kreipkitės į VPT.
Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjunga siūlo kiekvienam skėčiui sužiūrėti EXCEL narių lenteles ir susirašyti tas NVO, kurios vis tik lieka perkančiosiomis, t.y. kurių vienas iš dalininkų yra valstybės ar savivaldybių institucijos bei jų įstaigos ar kurių valdyme dalyvauja valstybės institucijos (pvz. Šaulių sąjunga, Vietos veiklos grupės, kt.).


Parengta pagal Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centro (NIPC) informaciją.

2018-03-03

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple