Kauno bendruomenių centrų asociacija

LVBOS tarybos posėdis Kaune

Kovo 20 dieną vyko LVBOS tarybos posėdis, kuriame buvo svarstoma:
1. Aptarta kelionės į Vokietiją rezultatai. Plačiau buvo rašyta- https://www.lvbos.lt/1844-2/. NUTARTA - iki balandžio 15 dienos rinkti informaciją iš vietos bendruomenių, kurios norėtų ir turėtų galimybę surengti vasaros stovyklas užsienyje gyvenančių lietuvių vaikams, pakviesti vietos bendruomenių atstovus dalyvauti Šimtečio Antaninėse Antanave https://www.facebook.com/events/150482198963566/ bei Liepos 7 dieną Smetoninio kadrilio šventėje ant Pelėdų kalno Kaune.
2. LR Seime įvykusio NVO koalicijos narių susitikimo su LRS laikinosios Pilietinės visuomenės plėtros grupės nariais aptarimas. NUTARTA- kreiptis į LR Seimo valstybės valdymo ir savivaldos komiteto narius, kad susipažinti su rengiamu vietos bendruomenių politikos pagrindų įstatymu bei inicijuoti susitikimą su komiteto nariais aptariant pavasario sesijoje planuojamus svarstyti teisės aktus, kurie yra susiję su vietos bendruomenių veikla.
3. Visuotinis ataskaitinis rinkiminis susirinkimas vyks balandžio 17 dieną Kaune. NUTARTA - paraginti Klaipėdos, Širvintų, Pagėgių, Anykščių miestų bendruomenes įsijungti į LVOBS narius, nes šie miestų vietos bendruomenių atstovai žodžiu buvo pareiškę norą dalyvauti jau anksčiau.
4. NVO plėtros įstatymo projekto aptarimas. Susipažinti su projektu galima- http://www.3sektorius.lt/…/NVOistatymas_20180109_projektas_… NUTARTA- iki balandžio 10 dienos laukti pastabų.
5. Skėtinių organizacijų projekto veiklų aptarimas. NUTARTA- atsižvelgiant į galimybes įtraukti šias veiklas: jaunųjų lyderių akademija, laidų ciklas apie vietos bendruomenių veiklą, forumai pristatant Izraelio ir Airijos gerąją patirtį dirbant emigracijos tema, miestų vietos bendruomenių konferencija, kaimo bendruomenių geriausių projektų konkursas, komunikacijos seminarai vietos bendruomenėms, įrangos įsigijimas vaizdo konferencijų ir tarybos posėdžių organizavimui, penki apskriti stalai saugios kaimynystės ir gyvensenos temomis, fotokonkursas.
6. Pristatytas pradedamas įgyvendinti projektas „Ukrainos Hersono, Nikolaevo, Kirovogorodo ir Poltavos sričių jaunimo organizacijų tinklo sukūrimas pritaikant Lietuvos vietos bendruomenių sąjungos patirtį“. Plačiau buvo rašyta- https://www.lvbos.lt/pradedamas-igyvendinti-lvbos-ukrainos…/ NUTARTA- balandžio 26-30 dienomis išvyksta trys LVBOS eskpertai dalyvauti seminare į Kirovogradą, kuriame pristatys mūsų organizacijos gerąją patirtį.
7. Pristatytas kultūros ministerijos projektas "Smetoniškas šimtmečio kadrilis and Pelėdų kalno". Šiuo metu laukiame šio projekto įvertinimo.
8. Liepos 19-23 dienomis planuojama išvyka į Lenkiją ir Slovakiją susipažinti su savivaldos ir vietos bendruomenių bendradarbiavimu. 
9. Į Valstybės pažangos tarybą visuomeniniu atstovu iš Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos deleguotas tarybos narys Arturas Melianas (Vilniaus bendruomenių asociacija).

2018-03-21

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple