Kauno bendruomenių centrų asociacija

Mildos diena Vilijampolėje

Kodėl senovės Lietuvoje Meilės diena - gegužės 13-oji? O gi todėl, kad būtent šią dieną senovės lietuviai garbindavo Mildą - meilės, piršlybų ir giminės tęstinumo dievaitę.
Deivė Milda - tai senovės lietuvių meilės ir laisvės deivė, dabar beveik užmiršta, o savo laikais buvusi atsakinga už gražiausius tautiečių jausmus ir ... giminės tęstinumą.
Žmonės tikėjo, kad Milda apskriejanti visą pasaulį oro vežimu, kurį traukia grupė baltų kaip sniegas balandžių. Kad ji turėjusi sūnų - sparnuotą nykštuką, užkrečiantį širdį meilės nuodais.

Renginio metu dalyvaujantis senojo Baltų tikėjimo krivė pagal senovės papročius 16 00 val. užkurs aukurą ir atliks senovės apeigas, skirtas pagerbti deivei Mildai.
Po apeigų čia dalyvaujantis etnografai ir jų kolektyvai pakvies visus šventės dalyvius bendroms senovės lietuvių giesmėms ir dainoms, o taip pat ir senovės žaidimams.

Atvykimas į šventę miesto transportu autobusais 48, 44 ir 63, bei troleibusais 7, 11 ir išlipimas viešojo transporto sustojime GERVIŲ G. bei tolimesnis judėjimas pagal nuorodą VERŠVŲ PILIAKALNIS, esančią netoliese Raudondvario pl. ties Sushi Box kavine.

Visada atminkime savo protėvių papročius bei juos puoselėkime. Iki pasimatymo, šventėje.

Kviečiame aktyviai dalyvauti visus vilijampoliškius bei kitus Kauno gyventojus ar jo svečius deivės Mildos pagerbimo šventėje, kurią organizuoja Etninio Paveldo Bendruomenė "Kauno Veršva" ir kuris įvyks ant vienintelio, esančio Vilijampolėje, ir vieno iš seniausių, kurio amžius siekia net 4000 Lietuvos piliakalnio - Veršvų piliakalnio.

Renginio pradžia - 15 30 val
Renginio trukmė - iki 1,5val.

Kauno etnokultūros centro informacija

2018-05-08

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple