Kauno bendruomenių centrų asociacija

Kaip bendruomenės šventė kaimynų dieną

Šiais metais Kaimynų diena Kaune prasidėjo gegužės 24 d. - didele kauniečių Kiemų švente prie Soboro ir Laisvės alėjoje. Kiemų šventės iniciatorius - menininkas, kiemo galerijos įkūrėjas Vytenis Jakas, jau antrus metus kviečia burtis prie bendro stalo.  

2017 metais mūsų bendruomenių centrų atstovais buvo Palemono bendruomenės centras, šiais - palemoniškiai, Aleksoto, Šilainių bendruomenės centrų kolektyvai, linksmai leido laiką prie atsineštų stalų ir vaišių, dainavo drauge.

Apie Kiemų šventę rašė ir "Kauno diena", zmones.lt, kaunas.kasvyksta.lt ir kiti, FB savo įspūdžiais dalinosi dalyviai.
kaunas.kasvyksta.lt reportažas čia: http://kaunas.kasvyksta.lt/2018/05/24/laisvalaikis/kauniecius-subure-kiemu-sventeje-simtai-dalyviu-sedo-prie-vaisemis-nukrautu-stalu-foto/.

Gegužės 25 d. Kaimynų dieną susipažinti su kaimynais Kauno bendruomenių centrų asociacijos pirmininkas Ramūnas Navickas ir administratorė M. Bindokaitė buvo pakviesti į Kauno apskr. Viešąją biblioteką (KAVB) Radastų g. 2. Susipažinti bibliotekininkai pakvietė visus aplinkinius kaimynus: mokyklas, įstaigas ir įmones, LSU atstovus, K. Petrausko muziejaus darbuotojus. Kaimynų laukė bibliotekos darbuotojai, vaišino arbata ir pyragais, surengė ekskusiją po biblioteką ir parodė antrąją pagal dydį Lietuvos knygų saugyklą, kurioje saugoma daugiau kaip milijonas įvairių metų knygų ir leidinių. Saugykla yra aukščiausiame bibliotekos aukšte, iš čia atsiveria puikios Kauno panoramos. Susitikime susipažinome su Grožio salono šeimininkais, šaunia bibliotekos menininke, kurios knygų instaliacija ir kompozicijomės gėrėjomės aukštuose, puikiu Kaunistikos skyriumi, kuriame susipažinome su visa Kauno bendruomenių veikla. Atsisveikindami žadėjome ryšių nenutraukti ir kaimyniškai bendrauti. Su KAVB KBCA yra pasirašiusi sutartį bendro projekto vykdymui.
Susitikimo bibliotekoje įspūdžiai yra čia: https://www.facebook.com/KaunoBCAsociacija/posts/2100632900151910

O vakare kaimynų dieną šventė Aleksoto, Petrašiūnų, Lapėdžių, Palemono, Panemunės bendruomenės, BC "Draugystė", Naujųjų Romainių, Lampėdžių, Sargėnų ir Vytėnų BC ir kitos. Graži šventė, subūrusi mikrorajono mokyklas, gyventojus, seniūniją ir PBC "Dainava" vyko Dainavos seniūnijos Dainavos parke.

Visų renginių nuotraukos yra įdėtos į FB paskyrą čia: https://www.facebook.com/KaunoBCAsociacija/ .

 

2018-05-27

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple