Kauno bendruomenių centrų asociacija

Įsigaliojo naujasis nevyriausybinių organizacijų ir bendruomenių veiklos stiprinimo aprašas

Kaip skelbia Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos tinklapis socmin.lt, pagaliau nuo birželio įsigaliojaNevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonės „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ įgyvendinimo aprašo“ nauja redakcija. Jis įsigalioja nuo birželio 1 d.

Apraše aptariamos pagrindinės taisyklės, kaip teikti paraiškas, nurodomi jų vertinimo kriterijai, išaiškinamos atrankos ir atsiskaitymo už projektus procedūros, pateikiamos vertinimo anketos ir deklaracijos su pavyzdžiais.

Šiuo aprašu siekiama, kad nevyriausybinės organizacijos ir bendruomenės savivaldybėse būtų remiamos pagal tuos pačius kriterijus.

Nevyriausybinės organizacijos ir bendruomenės Lietuvoje yra stiprinamos norint įtvirtinti bendruomenių savarankiškumą: būtent bendruomenės geriausiai atliepia gyventojų poreikius, gali stiprinti žmonių sutelktumą, tarpusavio pasitikėjimą. Šitokia parama taip pat norima sudaryti sąlygas bendruomeninėms, religinėms ar kitoms nevyriausybinėms organizacijoms dalyvauti priimant gyventojams svarbius sprendimus.

Paprastai paramos skyrimą organizuoja savivaldybės, paskelbdamos projektų atrankos konkursą. Galimi pareiškėjai – bendruomeninės organizacijos, kitos nevyriausybinės organizacijos, religinės bendruomenės ir bendrijos.

Ministerija atkreipia dėmesį, kad savivaldybių tarybos ne vėliau kaip iki 2018 m. liepos 16 d. turi patvirtinti savo savivaldybės tvarkos aprašą, kuris taps pagrindu skelbiamam konkursui.

Patvirtintą aprašą galite rasti Teisės aktų registro tinklapyje.

2018-06-01

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple