Kauno bendruomenių centrų asociacija

SADM paskelbė pajamų skaičiuoklę

Perkeliame informaciją iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos tinklapio, kuriame pateikta ateinančių metų pajamų skaičiuoklė. Ją įdomu išbandyti.

Nuo 2019 m. įsigalios įstatymų pakeitimai, po kurių keisis kai kurie mokesčiai ir galutinis darbo užmokestis. Gyventojai taip pat galės rinktis kaupti po 3 proc. nuo darbo užmokesčio asmeninei pensijai II pensijų pakopoje, pradėti kaupti nuo 1,8 proc. ir per penkerius metus pasiekti 3 proc. arba iš viso nekaupti. Šie pasirinkimai taip pat turės įtakos pajamoms „į rankas“.

Kad visuomenei būtų paprasta ir aišku suprasti, kas keičiasi, Finansų ministerija kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, „Sodra“ bei Valstybine mokesčių inspekcija pristato pajamų skaičiuoklę – tikslų ir išsamų įrankį ateinantiems trejiems metams.

„Pertvarkos poveikį geriausia suprasti aiškiai matant, kaip atrodys darbo užmokestis „į rankas“ atskaičius mokesčius ir įmoką į pensijų fondą tuo atveju, jei gyventojas pasirinks kaupti savo asmeninei pensijai. Pristatyta oficiali atlyginimo ir mokesčių skaičiuoklė tiksliai ir individualiai apskaičiuos jūsų pajamas, atsižvelgdama į mokesčių pakeitimus ir asmeninius pasirinkimus – kaupti arba ne. Dar daugiau – matysis pokyčiai per trejus ateinančius metus, nes kai kurie pakeitimai įsigalios ne iškart“, - sako socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

PAJAMŲ SKAIČIUOKLĖ

 Svarbi papildoma informacija, naudojantiems skaičiuoklę

  • Parengta pajamų skaičiuoklė pritaikyta tik su darbo santykiais susijusioms pajamoms.
  • Skaičiuojant darbdavio ir darbuotojo socialinio draudimo įmokas bei GPM, vertinant Sodros lubas ir progresinį GPM, daroma prielaida, kad mėnesio pajamos yra tolygios visus metus.
  • Skaičiuojant darbdavio socialinio draudimo įmoką, vertinant Sodros grindis, daroma prielaida, kad asmuo yra vyresnis nei 24 metų amžiaus, dirba vienoje darbovietėje, negauna senatvės, netekto darbingumo, šalpos neįgalumo ar šalpos senatvės pensijos, motinystės, tėvystės ar vaiko priežiūros išmokų ir neturi nustatyto 0-55 proc. darbingumo lygio.
  • Skaičiuojant darbdavio socialinio draudimo įmoką, vertinant įmokas į garantinį fondą ir ilgalaikio darbo išmokų fondą, daroma prielaida, kad asmens darbovietė nėra biudžetinė įstaiga, Lietuvos bankas, politinė partija, profesinė sąjunga, religinė bendruomenė ir bendrija.

SADM tinklapio informacija:  https://socmin.lrv.lt/lt/naujienos/oficiali-skaiciuokle-kiek-pajamu-i-rankas-gausime-po-mokesciu-ir-pensiju-kaupimo-pakeitimu

2018-08-03

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple