Kauno bendruomenių centrų asociacija

Pilietiškumo pamokos Dainavoje

2018 m. rugsėjo 12 d. Dainavoje įvyko pirmoji Lietuvoje tokio masto pilietiškumo pamoka ,,Tau, Lietuva!”. Idėjos autorius ir renginio globėjas Lietuvos Respublikos Seimo narys Lauras Stacevičius teigė, kad iniciatyvos tikslas  skiepyti pilietiškumą, patriotizmo jausmą ir pasitikėjimą savimi. Šventėje moksleiviai buvo kviečiami tapti jaunaisiais šauliais, buvo formuojami nauji jaunųjų šaulių būriai. Dainavos progimnazijos stadione vyko šaudymo varžybos iš pneumatinio šautuvo, vasaros biatlonas, šaulio kliūčių ruožas, pilietiškumo užsiėmimai, specialiųjų tarnybų: policijos, ugniagesių ir greitosios medicinos pagalbos parodomieji ir mokomieji pasirodymai, vaikai ragavo kareivišką košę, kurią virė Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras,Dainavos simbolis – Rudnosiukų šeimyna vaišino obuoliais ir ekologiška arbata. Šventė subūrė visas Dainavos ugdymo įstaigas, komandinėse žaidynėse savo jėgas išbandė 412 moksleivių.

Šventėje dalyvavo ir padėjo: Kauno spec. tarnybos, Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras pagamino skaniausią kareivišką košę, Deivis Fomkinas vaišino ekologiška arbata ir Dainavos ugdymo įstaigos, Dainavos seniūnė E. Skirmantienė, seniūnaičiai, miesto meras V. Matijošaitis.

Šventės organizatoriai: Vytauto Didžiojo šaulių 2-oji rinktinė, Dainavos seniūnija, Dainavos seniūnaičių sueiga, Kauno pilietinės bendruomenės centras ,,Dainava”.

Renginio nuotraukos yra čia https://www.facebook.com/pg/KPBC-Dainava.

 

Kauno pilietinės bendruomenės centro "Dainava" ir Dainavos seniūnijos informacija

 

2018-09-17

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple