Kauno bendruomenių centrų asociacija

Atranka Europa Nostra organizacijos apdovanojimui 2019 gauti

Valstybinė kultūros paveldo komisija, būdama tarptautinės organizacijos Europa Nostra nare, norėtų pasidalinti informacija ir paraginti Jus dalyvauti atrankoje Europa Nostra organizacijos apdovanojimui 2019 gauti.     

Paraiškas kviečiami teikti kultūros paveldo ekspertai, architektai, profesionalai ir savanoriai, valstybės ir privačios institucijos bei vietos bendruomenės. Iškiliausi kultūros paveldo apsaugos pasiekimai bus apdovanoti paveldo išsaugojimo, tyrimų, privačių asmenų ar organizacijų indėlio ir edukacijos, mokymų bei informacijos sklaidos kategorijose.

Paraiškos teikiamos iki lapkričio 15 d. interneto svetainėje http://www.europeanheritageawards.eu/apply/

Daugiau informacijos: http://www.europeanheritageawards.eu/, https://www.youtube.com/watch?v=Y5ArL64ZKWs

 Prašome pasidalinti šia informacija su tais, kam tai gali būti įdomu ir aktualu.

 Informaciją apie Europa Nostra apdovanojimus 2018 rastumėte interneto svetainėje https://vkpk.lt/naujienos/paskelbti-reiksmingiausi-europos-pasiekimai-kulturos-paveldo-srityje-2018/

Šiek tiek apie Europa Nostra organizaciją:

Europa Nostra – penkiasdešimt Europos ir kitų žemynų šalių vienijanti kultūros paveldo federacija, atstovaujanti piliečių organizacijas, saugančias Europos kultūros ir gamtos paveldą. 1963 m. Italijoje įkurta institucija atsirado iš vietinės iniciatyvos Italia Nostra, skirtos apsaugoti Veneciją nuo vis stiprėjančių potvynių. Šiandien, tai viena įtakingiausių, tarptautiniu mastu veikiančių organizacijų, kurių balsas prilygsta tokioms struktūroms kaip Europos Taryba ar UNESCO. Pagrindinis Europa Nostra tikslas – pasitelkti paveldą kaip visuomenės sąmoningumo lavinimo priemonę bei siekti paveldo reikšmės didinimo europinės ir nacionalinės politikos lygmeniu. Organizacija atlieka tarptautinės platformos vaidmenį, sukurdama sąlygas diskutuoti ir keistis informacija įvairių šalių paveldosaugos specialistams. Skatindama paveldo apsaugą ir atkūrimą, institucija 2002 m. įsteigė tarptautinius Europa Nostra apdovanojimus. Nuo jų įsteigimo du Lietuvoje esantys objektai – Liubavo dvaro malūnas-muziejus ir Lietuvos ministrų kabinetas Kaune – buvo pripažinti vienais geriausių Europos kultūros paveldo išsaugojimo pavyzdžių.

KVIEČIAME DALYVAUTI.

 

Valstybinė kultūros paveldo komisijaos informacija.

2018-09-25

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple