Kauno bendruomenių centrų asociacija

Kauno apskr. viešoji biblioteka kviečia

Kauno apskrities Viešosios bibliotekos (Radastų g. 2, Kaunas), renginiai ir nemokami mokymai

2018 m. spalio 2 d. 11-14.30 val. praktiniai užsiėmimai "Visuomenės informavimo priemonių įvairovė ir pasitikėjimo krizė. Klaidingos informacijos atkodavimo būdai".
Itin greitai keičiantis interneto ir ryšių technologijoms, mums, kartoms žmonių, išaugusių iki šitų pokyčių, kyla sunkūs prisitaikymo uždaviniai. Sunkiausias jų tačiau nėra vien suprasti ir išmokti naudotis naujomis galimybėmis ar apsisaugoti nuo naujų pavojų — pats kebliausias dalykas mums, analoginio pasaulio vaikams, yra perprasti ir priimti visiškai naują mūsų vaikų ir vaikaičių pasaulėjautą, patirtį, lūkesčius, kuriuos formuoja interneto amžius. Apie tai kalbėsimės bei mokysimės kritiškai mąstyti ir suprasti jaunosios kartos pasaulį su VDU viešosios komunikacijos katedros lektoriumi Algiu Davidavičiumi.

2018 spalio 9 d. 11 - 13.30 val. paskaitos. Lektorė -  Žurnalistų etikos inspektorė Gražina Ramanauskaitė-Tiumenevienė.
11.00-12.00 val. paskaita „Žmogaus teisės visuomenės informavimo srityje“.
Inspektorė pristatys Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos veiklą, atkreips dėmesį į saviraiškos laisvę ir jos ribas,  pristatys naujoves duomenų apsaugos srityje. Pagrindinė Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos veikla – neturtinių žmogaus teisių – garbės ir orumo, privatumo, asmens duomenų apsaugos - gynimas visuomenės informavimo srityje.
12.30-13.30 val.  paskaita “Kurstoma neapykanta? Pranešk.”
Žurnalistų etikos inspektorė paaiškins, kas yra neapykantos kalba, koks neapykantos kalbos ir saviraiškos laisvės santykis, kur dažniausiai susiduriama su neapykantos kurstymu, kokia atsakomybė taikoma, ragins atkreipti dėmesį ir pranešti apie internete pastebėtus neapykantos kurstymo atvejus.

2018 spalio 11 d. 11-14.30 val. praktiniai užsiėmimai "Reklamos vartotojų abėcėlė". Lektorė - VDU Viešosios komunikacijos katedros doktorantė Donata Bocullo.
Mokymuose trumpai apžvelgsime reklamos raidą, rūšis iš vartotojų bei reklamos kūrėjų pusės. Praktinių užsiėmimų metu mokysimės, kaip atpažinti reklamą internete, kaip apsaugoti vaikus nuo neigiamos reklaminės informacijos. Reklamos vartotojų abėcėlė padės atpažinti persekiojančias, paslėptas reklamas, suvokti socialinių reklamų tikslus bei tarp šiuolaikinio informacijos pertekliaus surasti tai ko iš tikrųjų ieškome. 

2018 m. spalio 16 d. 11-14.30 val. praktiniai užsiėmimai " Knygų karta ir interneto karta – kaip susikalbėti?". VDU Viešosios komunikacijos katedros lektorius Algirdas Davidavičius .
Kaip suprasti naująsias medijas, nepasimesti jose ir susikalbėti su jaunaisiais interneto čiabuviai — apie tai kalbėsimės bei mokysimės kritiškai mąstyti ir suprasti jaunosios kartos pasaulį su VDU viešosios komunikacijos katedros lektoriumi Algiu Davidavičiumi.

2018 m. spalio 18 ir 25 d.  paskaitų ciklas "Pasitikėjimas technologijomis (ne)priklauso nuo mūsų". Lektorė – Dr. Renata Danielienė, VšĮ „Informacinių technologijų institutas“ vykdančioji direktorė

Spalio 18 d. 11 - 12.00 val. – paskaita „Pagrindinės e-saugos žinios“.
Sužinosite kas yra „dideli duomenys“, ir kodėl reikia žinoti apie e-saugą; socialinė inžinerija: kas tai yra, kaip atpažinti ir apsisaugoti; ką gali programišiai ir kt. temomis.
12.30 - 13.30 val. – paskaita „Kompiuterių ir išmaniųjų įrenginių saugumas“.
Sužinosite apie šnipinėjimo programos, kaip jos įdiegiamos kompiuteryje naudotojui „nežinant“ (nagrinėjamas pavyzdys); kaip apsisaugoti nuo galimų virusų ir įsilaužimo; kompiuterių ir išmaniųjų įrenginių saugumas: patarimai apie tai, kokios priemonės turi būti naudojamos siekiant apsisaugoti nuo galimų grėsmių, į ką reikia atkreipti dėmesį diegiant programėles į išmaniuosius įrenginius (telefonus, planšetes); slaptažodžiai; jų kūrimo rekomendacijos.

 Spalio 25 d. 11 - 12.00 val. paskaita "Saugus naudojimasis internetu" .
Ar mokate atpažinti saugias svetaines? Kur kaupiama asmeninė informacija kompiuteryje ir internete? Kaip apriboti informacijos kaupimą? Patarimai kaip saugiai naršyti internete.
12.30 - 13.30 val. – paskaita "Socialiniai tinklai".
Kas yra socialinių tinklai ir teikiama nauda. Suprasti, kas gali matyti paskelbtą informaciją ir kaip ji gali būti panaudota; paskelbtos informacijos ilgaamžiškumas. Komunikavimas socialiniuose tinkluose: atsakingas informacijos ir nuotraukų publikavimas; žymėjimas nuotraukose ir pan.
Nustatymų koregavimas: skelbiamos informacijos filtravimas, blokavimas. Galimos grėsmės socialiniuose tinkluose (apgavikai, nusikaltėliai, virusai, apgaulingos nuorodos ir pan.).

 2018 m. spalio 23 d. paskaitų ciklas:
11 - 12.00 val. paskaita "Saugus bendravimas internete".
Dirbdami kompiuteriu ar pramogaudami internete, galime ne tik naudotis neaprėpiamu informacijos kiekiu, bet ir susidurti su internete egzistuojančiais pavojais. Laikai, kai internetu naudojosi tik kompiuterius gerai išmanantys specialistai seniai praeityje. Tą supranta kiekvienas, tame tarpe ir kibernetiniai nusikaltėliai. Lygiai taip pat kaip bandome apsaugoti save, savo artimuosius bei mūsų turtą nuo nusikaltėlių tikrame gyvenime, kai kurių panašių veiksmų reikia imtis ir interneto erdvėje.
12.30 - 13.30 val. paskaita "Tapatybės vagystės".
Šiandieniniame kompiuterinių technologijų pasaulyje viskas, kas neįmanoma, tampa įmanoma. Kad asmens tapatybė taptų vagystės objektu, nebūtina vaikščioti vienam po apleistas vietas. Mūsų amžiuje, kai skaitmeninė asmenybė visiškai atskirta nuo realaus savo prototipo, tapatybės vagystės tapo masiniu reiškiniu. Jei asmeninė informacija (asmens tapatybės kortelės duomenys, bankinė informacija) papuola į nusikaltėlių rankas, pasekmės gali būti nenuspėjamos: pinigų išėmimai iš banko sąskaitos, kreditai Jūsų vardu, nekilnojamojo turto pardavimas ar kitos nesąžiningos, nusikalstamos veiklos.
Lektorė - Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus vyresnioji specialistė Jovita Juršytė

2018 m. spalio 30 d. 11-14.30 val. praktiniai užsiėmimai „Informacinio saugumo priemonės kibernetinėje erdvėje“. VDU Viešosios komunikacijos katedros lektorius Ignas Kalpokas.
Mokymų dalyviai bus kviečiami susipažinti su pagrindinėmis kibernetinio ir informacinio saugumo grėsmėmis: kenkėjiškomis programomis ir jų sklaidos būdais, sukčiavimo strategijomis bei manipuliavimo informacija galimybėmis. Taip pat mėginsime suprasti nesaugumo priežastis bei įsivertinti realistiškiausias grėsmes.
KVIEČIAME

2018-10-01

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple