Kauno bendruomenių centrų asociacija

Kauno bendruomenių senjorai dalyvavo protmūšyje

Rugsėjo 27 d. įvyko Kauno asociacijos "Senjorų iniciatyvų centras" baigiamasis Erasmus+ programos projekto „Mobilumo skautai“ baigiamasis renginys. Projekto rezultatams pristatyti pasirinktas viktorinos – protų mūšio formatas. Renginyje dalyvavo senjorai iš asociacijos „Kauno senjorai“, Kauno diabeto klub „Insula“, Eigulių, Romainių, Petrašiūnų, Sargėnų ir Šilainių bendruomenių centrų, Asociacijos „Senjorų iniciatyvų centras“.
Renginyje pristatyti „Mobilumo skautų“ projekto rezultatai, kalbėta apie vyresniems žmonėms prieinamą ir palankią aplinką, paslaugas bei gaminius.
Protų mūšyje varžėsi šešios grupės varžėsi atsakinėdamos į klausimus apie senstančioje visuomenėje kylančius iššūkius, „sidabrinę“ ekonomiką, bendruomenės ir miesto patogumą vyresnio amžiaus žmonėms. Visi dalyviai gavo didmeninės prekybos ir rinkodaros įmonės „Vilandra“ skirtus prizus – gelį „Flexiseq Classic” sąnarių skausmui ir sustingimui malšinti.

Džiugu paminėti, kad antrąją vietą proto mūšyje yžėmė Romainių ir Sargėnų jungtinė komanda. Sveikiname kolegas.

„Mobilumo skautų“ projekte atlikti tyrimai ir mokymai parodė, kad vyresniems žmonėms prieinamos ir palankios aplinkos klausimai yra labai aktualūs, nes suvokimo patirtis apie tai ką galima ir kaip organizuoti gyvenime vyresniam amžiuje yra palyginti paviršutiniška ir menka. XXI amžiuje visuomenė dar tik bando susipažinti su savo senėjančių piliečių sukauptu potencialu ir jų išgyvenamomis problemomis. Visuomenės viešajai nuomonei yra „nepažįstamas“ šios socialinės grupės gyvenimo sąlygos, jų realios galimybės gyventi oriai. Viešajame diskurse mažai kalbama apie vyresnio amžiaus asmenų padėtį darbo rinkoje, jų įsitraukimą į socialinį, ekonominį ir kultūrinį gyvenimą. Nelabai ką gali apie savo vyresnio amžiaus rinkėjų sveikatą, gyvenimo stilių, poreikį socialinėms paslaugoms, vienatvės problemas pasakyti juos atstovauti turintys politikai.
Šios prielaidos paskatino siekto projekto tęstinumo ir tam buvo skirtas Erasmus+ projekto „Vyresniems žmonėms prieinamos ir palankios aplinkos aktyvistai“ finansavimas. Taigi kviečiame ir toliau domėtis šia tema ir sekti asociacijos "Senjorų iniciatyvų centras" naujienas.

Senjorų iniciatyvų centras yra asociacija atvira įvairiems pasiūlymams, kurie gerina vyresnio amžiaus žmonių gyvenimo kokybę, konsultuojanti ir bendradarbiaujanti su visais, dirbančiais šioje srityje. Asociacijos projektai yra skirti būtent vyresniojo amžiaus žmonių - senjorų, klausimams, pagerinti jų gyvenimo kokybę, sumažinti susipriešinimą  tarp įvairių visuomenės grupių, pagerinti visuomenės  psichologinį klimatą bei išvengti  sekinančių konfliktų. 

Renginio nuotraukos čia.


Asociacijos "Senjorų iniciatyvų centras" informacija.

2018-10-01

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple