Kauno bendruomenių centrų asociacija

LVBOS tarybos posėdis Kaune

Spalio 17 dieną vyko LVBOS tarybos posėdis, kurio metu buvo aptarti susitikimo su VRM ministru rezultatai. Lapkričio viduryje planuojamas susitikimas su LR Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto nariais, kurio metu bus toliau svarstomi su VRM pradėti klausimai: regiono plėtros tarybos formavimas, LEADER principo įgyvendinimas tiek mieste, tiek kaime bei Vietos savivaldos įstatymas. LVBOS tarybos nuomone, reikalingi savivaldos įstatymo esminiai pokyčiai. Bendruomenių nuomone, būtina peržiūrėti seniūnų rinkimo tvarką, jų finansinio savarankiškumo bei funkcijų klausimus.
Posėdžio metu buvo aptartas Bendruomenių stiprinimo programos įgyvendinimas. Pirmininkė Reda Kneizevičienė informavo apie laikinosios darbo grupės pirmąjį susitikimą su VTEK'o atstovais dėl viešųjų ir privačių interesų derinimo išplėstinėse seniūnaičių sueigose. Ji informavo, kad iki pirmadienio reikia parengti SADM raštą su pasiūlymais aprašo tobulinimui. Pagrindinis pasiūlymas - supaprastinti paraiškų vertinimą ir svarbiausia kaip šmanoma greičiau pradėti priemonės įgyvendinimą 2019 metams.
Posėdžio metu buvo pristatyta VRM finansavimui pateiktas projektas „Skaidri Lietuva: vietos bendruomenių įsitraukimas į viešojo valdymo procesus ir korupcijos mažinimą“, kuris buvo įvertintas 90 balų. Šiuo metu laukiama sutarties pasirašymo. Šio projekto metu bus organizuojami 5 seminarai "NVO viešųjų ir privačių interesų derinimas. Kaip išvengti interesų konflikto" skirtinguose Lietuvos regionuose vietos bendruomenių atstovams, projekto metu dirbs 7 ekspertai šalies regionuose, kurie padės vietos bendruomenėms atstovauti viešąjį interesą, rengti teisės aktų projektus bei konsultuos viešojo valdymo srityje.
Tarybos nariams buvo pristatyti Vystomojo bendradarbiavimo projekto „Ukrainos Hersono, Nikolaevo, Kirovogorodo ir Poltavos sričių jaunimo organizacijų tinklo sukūrimas pritaikant Lietuvos vietos bendruomenių sąjungos patirtį“ rezultatai, aptartas 2019 metų skėtinių organizacijų projektas bei naujai ruošiamas Vystomojo bendradarbiavimo projektas.

 

Lietuvos veitos bendruomenių organizacijų sąjungos informacija.

2018-10-22

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple