Kauno bendruomenių centrų asociacija

Lietuvos NVO koalicijos seminaras

Spalio 18-19 d. Trakų r. Nacionalinės NVO koalicijos, kuriai priklauso ir Kauno bendruomenių centrų asociacija, nariai susirinko į dviejų dienų posėdį. Tai metas strateginiams sprendimams, komunikacijos strategijai, NVO finansavimo perspektyvų, bei įstatymų projektų aptarimui. Tiek žinių, patirties ir motyvacijos kurti pilietinę visuomenę ir tobulinti NVO veiklą vienoje vietoje paprastai susitinka du kartus per metus.

Posėdžio metu buvo priimtas sprendimas dar kartą kreiptis į premjerą bei finansų ir socialinės apsaugos ir darbo ministrus dėl Nacionalinio NVO fondo įkūrimo. Šių metų balandžio 18 dieną LR Vyriausybėje vykusio susitikimo metu premjeras išreiškė palaikymą NVO plėtros įstatymo projektui ir pažadėjo, kad biurokratinės kliūtys, trukdančios šiam teisės aktui atsidurti LR Seimo pavasario sesijoje, bus įveiktos. Deja, iki šiol procesas nepajudėjo, todėl NVO koalicija siekia atnaujinti aktyvią diskusiją.

Koalicijos posėdyje dalyvavo KBCA pirmininkas, NVO koalicijos pirmininkas Ramūnas Navickas ir LVBOS pirmininkė Reda Kneizevičienė.

2018-10-22

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple