Kauno bendruomenių centrų asociacija

Senjorų pagerbimo vakaras Lampėdžiuose

Paskutinį Spalio sekmadienį Lampėdžiuose tradiciškai vyko renginys, skirtas pagerbti vyresnio amžiaus lampėdiškius.

Iš pradžių buvo aukojamos Šv. Mišios, kurias aukojo Vilijampolės parapijos klebonas Emilis. Tai buvo pirmasis naujojo klebono susipažinimas su Lampėdžių bendruomene po to, kai jis rugsėjo pabaigoje tapo Vilijampolės Šv. Juozapo parapijos klebonu. Paprastas ir lengvai bendraujantis klebonas pamokslu kvietė žmones prašyti Dievo regėjimo, kad galėtume pamatyti kitus žmones, kuriems galbūt reikia mūsų pagalbos. Ypač tai aktualu dabar, kai visi skubėdami ir spręsdami tik savo reikalus nebematome aplinkinių.

Po šventų Mišių lampėdiškė Bronė Cechanavičienė paskaitė Gintaro Patacko sukurtą Senjorų himną.

Daugelį maloniai nustebino talentinga p. Bronės dukterėčia Akvilė, kuri grodama gitara padainavo G. Paškevičiaus dainas apie Viltį, ir Kelią bei grupės "Poliarizuoti stiklai" šlagerį "Ruduo". Buvo galima pasijusti, kaip akustiniame koncerte. Susirinkusieji negailėjo aplodismentų.

Savo eilėraštį ir dainelę padainavo p. Bronės anūkėlė Andrėja.
Galiausiai dainomis apie rudenį ir tėvynę koncertinę dalį užbaigė Lampėdžių bendruomenės moterų ansamblis "Laumės pėda". Susirinkusieji, o ypač senjorai buvo labai pamaloninti tokios šventės.

Po koncerto vyko agapė, kur visus susirinkusiuosius barščiais su baravykais pavaišino renginio šeimininkė D. Černiuvienė.

Lampėdiškiai džiaugiasi, kad jaunesnieji lampėdiškiai kaip ir kiekvieną spalį nepamiršta padėkoti senjorams už jų patirtį, nuveiktus darbus, už kažkada parodytą rūpestį. Pagarba vyresniems žmonėms visuomet buvo Lampėdžių benruomenės veiklos pagrindas.

Daugiau vakaro nuotraukų čia:

Lampėdžių bendruomenės centro informacija

2018-10-30

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple