Kauno bendruomenių centrų asociacija

NVO susitikimas su Viešųjų pirkimų vadove

Lapkričio 7 dieną LVBOS pirmininkė Reda Kneizevičienė, NVO tarybos pirmininkas Martinas Žaltauskas ir Nacionalinio skurdo mažinimo tinklo direktorė Aistė Adomavičienė susitiko su Vie67j7 pirkim7 tarnybos (VPT) direktore Diana Vilyte. Buvo tęsiama diskusija dėl perkančiųjų / neperkančiųjų statuso ir viešųjų pirkimų vykdymo nedidelėse organizacijose. Direktorės nuomone, NVO nėra perkančiosios ir jos pirkimus gali vykdyti pagal savo patvirtintas neperkančiųjų taisykles. Iš NVO pusės buvo išsakyta problema, kad įvairios agentūros, administruojančios ES paramą, tai traktuoja skirtingai, dėl šios priežasties NVO, baimindamosi įvairių sankcijų, bijo išsiregistruoti iš Centrinės viešųjų pirkimų sistemos. Labai trūksta aiškaus šio klausimo VPT išaiškinimo, kuris turėtų būti taikomas visose agentūrose ir ministerijose vienodai.

Susitikimo metu buvo nuspręsta, kad VPT drauge su NVO sektoriumi inicijuos bendrą susitkimą su NMA, ESFA, CPVA agentūromis, SADM, VRM, ŽUM, FM ministerijų atstovais, kad kartu aptarti šį klausimą ir viešųjų pirkimų nuostatos būtų taikomos visiems vienodai.

Nevyriausybinių organizacijų ir LVBOS susitikimas su Viešųjų pirkimų tarybos vadove teikia vilčių, kad nuostatos, jog NVO nėra perkančiosios organizacijos, bus laikomasi visuose pirkimuose ir taikomos visuose projektuose, t. t ir finansuojamuose iš ES fondų.

2018-11-08

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple