Kauno bendruomenių centrų asociacija

XI-asis Romantinės dainos festivalis

Šiandien Kauno Karininkų ramovėje įvyko vienuoliktasis Kauno bendruomenių centrų Romantinės dainos festivalis. Jame dalyvavo 8 bendruomenių centrų, KBCA narių, ansambliais ir 6 svečių kolektyvai. Renginio metu ramovės salė buvo tiesiog perpildyta.

Konkurso dalyvių pasirodymus vertino komisija, kurią sudarė J. Gruodžio konservatorijos dainavimo katedros vedėja Regina Kabalinienė, Kauno valstybinio muzikinio teatro solistas Juozas Janušaitis ir Kauno bendruomenių centro asociacijos pirmininkas prof. Ramūnas Navickas, renginį vedė Aleksoto BC valdybos narys šaulys Zenonans Šalna ir Aleksoto seniūnė Lukrecija Navickienė. Konkurso dalyviai turėjo atlikti dvi - romantinę ir patriotinę, dainas, o svečiai - vieną.

Konkurse dalyvavo Šilainių BC "Randevu" ir "Slaunos su škarpetkutėmis", Lampėdžių "Laumės pėda", PBC "Dainava" ansamblis "Brydė", Kaunėnų ansamblis, Sargėnų ir Vytėnų BC ansamblis "Šlamutis", Petrašiūnų "Monte Pacis", nekonkursinėje programoje - Eigulių - Žaliakalnio "Smaragdas", Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro ansamblis "Radasta", ansamblis "Kaunas ir Frank orchestra", Lietuvos sporto muziejaus ansamblis "Ąžuolynas" ir šokių grupė "Vėjūne".

Po ilgų svarstymų komisija nusprendė, kad pereinamasis festivalio prizas atitenka Kauno Šilainių bendruomenės centro ansambliui "Randevu", kuris komisijos nuomone atitiko festivalio dvasią: ir apranga, ir atlikimu.

Visi festivalio dalyviai buvo apdovanoti Kauno bendruomenių centrų asociacijos padėkos raštais ir saldžiomis dovanomis, visi dalyviai pasibaigus sudainavo bendrąją dainą ir nusifotografavo.

Kitą festivąlį 2019 metais organizuoja šių metų laureatai - Šilainių bendruomenės centras.

Kauno bendruomenių centrų asociacija dėkoja Aleksoto bendruomenės centrui už organizavimą, Kauno karininkų ramovei, Aleksoto šaulių kuopai ir visiems svečiams bei dalyviams už gražią dainą.

2018-11-10

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple