Kauno bendruomenių centrų asociacija

Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjunga pradeda vykdyti projektą

Lapkričio 20 dieną Kaune rinkosi VRM projekto „Skaidri Lietuva: vietos bendruomenių įsitraukimas į viešojo valdymo procesus ir korupcijos mažinimą“ ekspertų komanda, kuri nuo lapkričio 15 dienos pradėjo savo darbą.
Šio projekto tikslas - sustiprinti Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų ir seniūnijų atstovų interesų konflikto valdymo, viešojo atstovavimo ir viešųjų paslaugų teikimo kompetencijas. Susitikimo metu patikslintas veiklų planas. Ekspertai pasiskirstė regionus, kuriuos jie kuruos ir teiks konsultacijas:
1. Reda Kneizevičienė - Marijampolės, Alytaus apskritys ir Tauragės apskritys;
2. Marija Bindokaitė, Ramūnas Navickas - Kauno miestas, Šiaulių ir Panevėžio apskritys;
3 Sakalas Gorodeckis - Vilniaus ir Utenos apskritys;
4. Jolanta Marija Malinauskaitė - Kauno apskritis;
5. Renaldas Kulikauskas - Klaipėdos ir Telšių apskritys.
Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos prezidentas Kęstutis Vilkauskas konsultuos vietos savivaldos klausimais ir dalyvaus teisės aktų rengime.
Projekto pagrindinės veiklos:
1. Surengti regionuose 5 seminarus tema "Vietos bendruomeninių ir NVO viešųjų privačių interesų derinimas. Kaip išvengti interesų konflikto?". Iki 2019 metų vasario pradžios - Aukštaitijoje, Suvalkijoje ir Žemaitijoje, o iki 2019 metų gegužės mėn. - Aukštaitijoje ir Dzūkijoje.
2. Gerinti sąlygas vietos bendruomenių organizacijų atstovams ir seniūnams dalyvauti viešojo valdymo procesuose. Per 3 projekto įgyvendinimo metus numatoma parengti ir kompetentingai valstybės, savivaldybės institucijai ar įstaigai pateikti 23 pasiūlymus dėl viešojo valdymo sprendimų (nacionaliniu ir vietos savivaldos lygmeniu).
3. Gerinti vietos bendruomenėse viešųjų paslaugų prieinamumą.
Iš netiesioginių išlaidų vasarą bus rengiama jaunųjų lyderių akademija, organizuojami susitikimai regionuose su vietos bendruomenėmis, sustiprinta LVBOS materialinė bazė, įsigyjant kompiuterį ir vaizdo kamerą tiesioginėms vaizdo konferencijoms, tarybos posėdžiams ir vebinarams organizuoti bei projekto administravimo ir audito išlaidoms padengti.
Bendra projekto vertė 175 000 Eurų.
Projekto vykdymo trukmė - 3 metai.
Kviečiame vietos bendruomenes sekti mūsų naujienas ir aktyviai dalyvauti šio projekto įgyvendinime.
Projektas finansuojamas 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 10 prioriteto „Visuomenės poreikius atitinkantis ir pažangus viešasis valdymas“ 10.1.2-ESFA-K-917 priemonės „Visuomenės nepakantumo korupcijai didinimo ir dalyvavimo viešojo valdymo procesuose skatinimo iniciatyvos“ lėšomis.

2018-11-22

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple