Kauno bendruomenių centrų asociacija

NVO koalicijos posėdis Kazlų Rūdoje

Lapkričio 23-24 dienomis Kazlų Rūdos savivaldybėje įvyko nacionalinės NVO koalicijos išvažiuojamasis posėdis, kurio pagrindinis tikslas buvo susipažinti su švietimo paslaugas teikiančiomis NVO, aptarti NVO teisės aktų projektus bei aptarti pasiruošimą NVO forumui, kuris vyks gruodžio 10 d. Vilniuje.
Nors Kazlų Rūdos savivaldybė nėra didelė, bet čia veikia net dvi NVO, kurios teikia švietimo paslaugas. Kitose savivaldybėse tokių mokyklų nėra. NVO koalicijos nariai susitiko su Kardokų gamtos mokyklos ir Valdorfo progimnazijos atstovais.

Pagal Vietos savivaldos įstatymo 6 str. 5 punktą viena iš savarankiškų funkcijų yra „savivaldybės teritorijoje gyvenančių vaikų iki 16 metų mokymosi pagal privalomojo švietimo programas užtikrinimas“, deja, požiūris į biudžetines įstaigas ir NVO, teikiančias švietimo paslaugas, yra skirtingas. Sudėtinga NVO, kurios negauna viso reikalingo finansavimo, išlaikyti mokyklas. Savivaldybės nevykdo švietimo paslaugų pirkimo, taikant rezervuotas sutartis. Jeigu būtų vykdomi viešieji pirkimai taikant rezervuotas sutartis iš NVO, šioms mokykloms būtų daug lengviau.

Gruodžio 10 dieną vyks NVO forumas, kurio metu pagrindinis dėmesys bus sutelktas į viešųjų paslaugų perdavimą NVO sektoriui (švietimo, socialinių, kultūros ir sporto) .
NVO koalicijos nariai taip pat aplankė Višakio Rūdos bendruomenę bei Sasnavos zuikių muziejų.
Aptariant susitikimus, buvo priimta vieninga nuomonė, kad NVO šiai dienai tikrai yra pasiruošusios teikti ne tik socialines, bet ir švietimo, kultūros bei sporto paslaugas.

NVO koalicijos posėdyje dalyvavo LVBOS pirmininkė R. Kneizevičienė ir tarybos narys R. Navickas.

 

2018-11-25

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple