Kauno bendruomenių centrų asociacija

Pristatyta knyga apie Lampėdžių istoriją

Šeštadienio popietę, kovo 30 d., istorinėjė Kauno prezidentūroje pagaliau įvyko ilgai lauktas knygos apie Lampėdžius pristatymas. Kaip sausakimšoje prezidentūroje knygą pristatęs profesorius E. Aleksandravičius pasakė, "tai mažas mikroregiono istorijos šedevras, apimantis ne vien gyvenvietę mylinčių žmonių istorijas, bet pagrįstų tikrais istoriniais įrodymais, gausių faktų apie Lampėdžius rinkinys".

Džiugu, kad knygos rašymas surenkant duomenis, nuotraukas, prisidedant finansiškai ne tik suvienijo lampėdiškius, bet ir yra pirmas rimtas istorinis leidinys apie Lampėdžius.
Dėkojame knygos autoriams: Elžbietai Eglei Liutvinienei, Editai Gudišauskienei, istorikams Arvydui Pakštaliui, ir dr. Brigitai Tranavičiūtei bei leidyklos VšĮ "Terra Publica" redaktorei Daivai Dmuchovskai.

Dėkojame ir labai didžiuojamės Lampėdžių BC darbu ir puikiu rezultatu.

Kauno bendruomenių centrų asociacijos pirmininkas R. Navixkas taip pat pasveikino lampėdiškius su knygos išleidimu. Žinome, kaip sunkiai buvo gautas dalinis knygos finansavimas. Džiugu tai, kad mūsų bendruomenininkai myli savo rajonus, kuriuose gyvena: jų pastangomis jau išleistos knygos apie Ąžuolyno teritoriją, Panemunę, Petrašiūnus ir Dainavą, Aleksotą.

2019-04-02

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple