Kauno bendruomenių centrų asociacija

Ataskaitinis asociacijos posėdis

Balandžio 24 dieną į ataskaitinį susirinkimą kaip niekad gausiai į naują biurą susirinko Kauno bendruomenių centrų asociacijos nariai. Dalinomės įspūdžiais, džiaugėmės nauju erdvesniu biuru, kuriame gali sutilpti jau žymiai daugiau žmonių.

Susirinkimas prasidėjo pirmininko Ramūno Navicko 2018 metų ataskaita, kurioje jis apžvelgė visus svarbiausius praėjusių metų įvykius, pasidžiaugė bendruomenių centrų darbais, priminė, kad nebeliko bendravimo su savivaldybe, o finansavimo programoje "Iniciatyvos Kaunui" beveik nė vienas bendruomenės centras negavo finansavimo. Neramina ir bendruomeninių organizacijų tarybos sudarymas, į kurios sudarymą įtraukti seniūnai ir seniūnaičiai. Ir vis tik yra vilties, kad naujasis Bendruomenių organizacijų plėtros įstatymas nors šiek tiek pakeis mūsų padėtį.

Revizijos komisijos ataskaitą perskaitė revizijos komisijos narė Regina Smailienė. KBCA pajamas sudaro narių mokesčiai, 2 procentų parama ir įvairių organizacijų parama, suteiktos paslaugos. Išlaidas sudaro administratorės atlyginimas ir komunaliniai mokesčiai.

Finansinę ir veiklos rezultatų metinę ataskaitą pateikė buhalterė Nijolė Kasiulynienė. KBCA rezultatai balanse teigiami, skolų neturime. N. Kasiulynienė informavo, kad 2019 metais įsigaliojo nauja Pelno mokesčio pataisa, kad nuo 2019 metų, atsiskaitant su valstybe, visos be išimties organizacijos bus apmokestinamos pelno mokesčiu. Metinė finansinė ir veiklos ataskaita netrukus bus paskelbtos šiame tinklapyje.

Tiek pirmininko metinė, tiek revizijos komisijos ir finansinė ataskaitos buvo patvirtintos vienbalsiai.

Džiugu, kad į susirinkimą atvyko ir mūsų Kauno apskr. VPK Viešosios tvarkos valdybos Bendruomenių pareigūnų skyriaus vadovė Agnė Greblikaitė. Pasiilgome jos ir bendruomenės pareigūnų! Pareigūnams taip pat labai trūksta mūsų bendruomenių centrų pagalbos, dalyvavimo renginiuose, paprasto bendravimo. A. Greblikaitė paprašė kreiptis į pareigūnus esant įvairioms situacijoms, pažadėjo dalyvauti renginiuose, pasiūlyta pasinaudoti mediacija, gal būt, vėl surengti seminarą šia, turto apsaugos ir vagysčių prevencijos temomis. Ko gero, esant naujose patalpose, kur galima pasikviesti daugiau žmonių, seminarų idėjos yra labai priimtinos.
A. Greblikaitė atsakė į BC pirmininkų klausimus, sutarta, kad keisimės informacija.

Malonia staigmena tapo Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų pirmininkės Redos Kneizevičienės apsilankymas susirinkime.

Pirmininkė, nestokojanti energijos ir optimizmo, ir čia nenuvylė. Pasveikinusi visus, pažymėjo, kad KBCA yra pavyzdys, kaip kurti bendruomenę, jos pavyzdžiu susikūrė Klaipėdos bendruomenių asociacija, pirmininkas R. Navickas ir KBCA nariai aktyvūs pagalbininkai LVBOS veikloje. Sveikindama asociaciją, R. Kneizevičienė pasakė, kad bendruomenės - tai kaip gyvenimo prieskoniai, be kurių niekas nebus skanu ir palinkėdama tokiais išlikti padovanojo prieskonių rinkiminį. Tuo tarpu pirmininkui Ramūnui Navickui padovanojo Boso kojines, primindama, kad būdamas pirmininku jis taps bosu.

Susirinkime aptartas ir Žemųjų Šančių bendruomenės kreipimasis padėti surinkti parašus prieš Kauno savivaldybės užmojus "sutvarkyti" Panemunės krantinę, nutiesiant naują gatvę, statant daugiaaukščius namus, tuo pačiu bloginant aplinkos salygas ne tik panemuniečiams.
Centrų pirmininkai sutiko surinkti parašus, tačiau pasipriešinta dėl gyvenamojo adreso įrašymo sąrašuose. Todėl nutarta dar kartą kreiptis į Žemųjų Šančių bendruomenę smulkesniam išaiškinimui.

Lampėdžių bendruomenės centro pirmininkė Dalia Akramienė papasakojo, kad Kauno apygardos prokuratūra atsisakė taikyti viešojo intereso gynimo priemones dėl Kauno savivaldybės sprendimo, kuriuo nuspręsta keisti dviejų draustinių specialiuosius planus. Vasario 5 dieną Kauno savivaldybės taryba priėmė sprendimą dėl Nemuno ir Nevėžio santakos bei Veršvo kraštovaizdžio draustinių specialiųjų planų koregavimo. Šis sprendimas sukėlė opozicijos bei dalies kauniečių nerimą: kadangi nebuvo nurodoma, kas bus keičiama, nerimauta, jog draustiniams gali kilti pavojus. Savivaldybė teigė, kad kol kas priimamas tik sprendimas pradėti procedūras, kurių metu ir paaiškės, ką svarbu keisti, bei žadėjo, kad šiame procese galės dalyvauti ir visuomenė. Tačiau tokio svarstymo nebuvo. Tačiau prokuratūra nemato jokių viešųjų ir privačiųjų interesų konflikto.

Nors ir liūdnoka gaida baigėsi susirinkimas, vistik mūsų bendruomenių centrų darbai nesustos...

Daugaiu susirinkimo nuotraukų yra FB paskyroje.

2019-04-25

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple