Kauno bendruomenių centrų asociacija

Kaimynų diena Lampėdžiuose

Kaimynų šventė Lampėdžiuose šiemet vyko kiek neįprastu laiku - geužės 30 d.
Paskutinį pavasario ketvirtadienį Lampėdžiuose buvo tradiciškai švenčiama Kaimynų diena.

Sudėdę prie bendro stalo visi kartu draugiškai pabendravom, užtraukėm bendras dainas, linksmai vakarojome, aptarėme paskutines Lampėdžių aktualijas. Į kaimynų šventę po Lampėdžiuose vykstančių gegužinių pamaldų atvyko Vilijampolės parapijos kunigas Liutauras.

Lampėdiškiai džiaugiasi tokiais bendrais susitikimais ir pabendravimais su kaimynais.

Gegužės 29 d., jaukią trečiadienio popietę, Lampėdžių bibliotekoje įvyko istorinės knygos apie Lampėdžius aptarimas. Susirinkusiems buvo parodytas filmas iš knygos pristatymo Kauno Prezidentūroje.
Apie knygos rašymo ypatumus, laiko trūkumą, informacijos paiešką ir malonius atradimus susirinkusiems lampėdiškiams papasakojo vienos iš knygos autorių Eglė Liutvinienė ir Edita Gudišauskienė. Kaip sakė autorės knygą rašė visas kaimas. Lampėdiškiai kaip bitės avilyje rinko medžiagą, pristatė nuotraukas, surado brėžinius, patikslino kai kuriuos faktus. Svarbiausia knygoje autorėms reikėjo peržengti per save ir išvengti asmeniškumo požiūrio. Čia knyga ne apie autorių gyvenimus ir jų požiūrį, o apie Lampėdžius. Prie to labai prisidėjo pakviesti istorikai Arvydas Pakštalis ir Brigita Tranavičiūtė, kurie archyvų pagalba atsijojo tikrą informaciją nuo įsivaizdavimų ir pasakojimų.
Ne viskas buvo įdėta į knygą, ne visi daugiau ar mažiau nusipelnę lampėdiškiai gavo reikiamą įvertininimą knygos puslapiuose, bet iš esmės, tai labai aukštos vertės mikroistorijos kūrinys, leidžiantis ateities kartoms žinoti apie šį dieviško grožio kampelį Lampėdžius ir jo gyventojus.

Lampėdžių bendruomenės centro informacija.

Nuotraukos yra čia.

2019-06-04

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple