Kauno bendruomenių centrų asociacija

Petrašiūniečių projektas laimėjo pirmą vietą

Džiugu, kad 1-ąją vietą VRM iniciatyvų konkurse laimėjo Petrašiūnų bendruomenės centras!
Iniciatyvų konkursas buvo paskelbtas š. m. vasario mėn., į kurį kvietėme visus mūsų bendruomenių centrus. Konkursas apėmė tęstines iniciatyvas:
- kurios prisidėtų prie nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos,
- viešojo saugumo užtikrinimo bendruomenės gyvenamojoje teritorijoje (ar jos dalyje)
– bendruomenės sutelktumo ir saugumo jausmo gerinimo gyvenamojoje teritorijoje.

Jau rašėme ir džiaugėmės, kad Narsiečių bendruomenės laimėjo 3-čią vietą VRM šių iniciatyvų konkurse.

Vakar, birželio 4 d., Vidaus reikalų ministerjoje įvyko šio iniciatyvų konkurso Lietuvos bendruomenių, saugių kaimynystės grupių apdovanojimas.

Paskatinti Petrašiūnų bendruomenės pareigūnės Rasos Zinkevičienės BC paraišką pateikė pirmininkė Ina Kunavičiūtė-Mikučionienė ir prieš kelias savaites sulaukė žinios, kad laimėjo. Laimėjo I - ąją vietą! O kartu su ja ir 1000 Eur prizą!
Konkursui buvo aprašyta tęstinė beveik 3 metų iniciatyva, kuri prasidėjo susirinkimų su policijos pareigūnais organizavimo, į kuriuosbuvo kviečiama viešai. Kai kuriuose dalyvaudavo gausiau, kai kuriuose vos keli žmonės, bet petrašiūniečiai tiki, jog jie padėjo spręsti kai kurias viešojo saugumo problemas. Kai kurių susitikimų metu buvo žinoma, kad policijos pareigūnams buvo perduota informacija apie vykdomus teisės pažeidimus ir dabar jau patys dalyviai informuodavo, kad tie pažeidimai išspręsti.

Vėliau, Petrašiūnų gyventojai buvo kviečiami kartu su policijos pareigūnais patruliuoti ir pamatyti iš arti kaip viskas vyksta, o dar svarbiau, patiems imtis iniciatyvos ir tapti proceso dalimi, nebūti ne vien stebėtojais ar prašytojais. Kiekvienais metais buvo kviečiami jauni žmonės, kad padėtų prie perėjų dalinti atšvaitus. Pirmininkė dėkoja dalyvavusiems jaunuoliams, nes tiki, kad ir šie veiksmai prisidėjo prie saugumo Petrašiūnuose užtikrinimo.

Paraiškoje taip pat rašyta, kad vieno tokio susirinkimo metu dalyvavę kai kurių namų atstovai vėliau įsteigė Saugios kaimynystės grupes ir jos dabar sėkmingai veikia. Masiulio g. 14 namo saugios kaimynystės grupė netgi du kartus tapo antrosios vietos laimėtoja visoje Lietuvoje tarp saugios kaimynystės grupių. Padėka šio namo lyderiui Deividui Šatikui, kuris vyko kartu ir pristatė šio namo sėkmės modelį.
Dar vienas dalykas, aprašytas iniciatyvoje - tai bendruomenės centro organizuojami ar inicijuojami renginiai - kai kuriuose jų dalyvaudavo ir policijos pareigūnai su savo personažu Amsiumi, kuris saulaukdavęs ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų dėmesio, paskatindavęs elgtis saugiau. Čia reikia paminėti ir Petrašiūnų Bendruomenės centro inicijuota Kaimynų diena, kurią savo kiemuose šventė  trys namai. Tuose kiemuose bendruomenė tapo dar sutelktesnė ir saugesnė.

O kad liko spręstinų uždavinių, tai puikiai suprantama, bet šį Petrašiūnų BC iniciatyvinio projekto įvertinimas - mažas žingsnelis į priekį ir puikus palaikymus, kad visgi einama teisinga linkme!

Sveikiname petrašiūniečius su gražiu ir prasmingu laimėjimu!


LPF Petrašiūnų bendruomenės centro informacija, nuotraukos - VRM ir Rasa Zinkevičienė

2019-06-05

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple