Kauno bendruomenių centrų asociacija

Apie savanorišką veiklą su NVO "Socialinis sufleris"

Birželio 21 d. Kaunas 2022 Tempo biure įvyko programos "Sociali Breeze" pristatymas Kauno m. nevyriausybinėms organizacijom.Kaune ši programa prasidės rugsėjo mėn., joje pareiškė norą dalyvauti 16 mokyklų. Susitikime visas dėmesys buvo skirtas savanorystei, savanoriškos veiklos plėtojimui, galimybei mokytis, kontaktų pasikeitimui ir iškilusioms problemoms spręsti. Susitikimo metu aptarti Kaune savanorystės srityje veikiančių organizacijų darbas ir strateginė partnerystė. Savanoriškos veiklos Lietuvoje ir Kauno mieste kontekstas. Organizacijų strateginio bendradarbiavimo vizija ir galimybės.


Renginyje dalyvavo Kaune veikiančių su savanoriais dirbančių organizacijų atstovai: nevyriausybinės
organizacijos nepriklausimai nuo jų dydžio ir didžiosios biudžetinės įstaigos, konkrečiai kauno Klinikų atstovės.  Susitikime dalyvavo ir Kauno bendruomenių centrų asociacijos administratorė.

Susitikime ir pristatyme susipažinome su savanorystės supratimu mokyklose, studijuojant, kas aplamai yra savanorystė. Kaune, o ir Lietuvoje akredituota savanorių ruošimo organizacija yra "Patria", savo laiku padėjusi ir KBCA, ir LVBOS projektuose vykdyti savanorių mokymuose.

Atkreipiame dėmesį, kad programa "Sociali Breeze" skirta ne tik pavienėms mokykloms, bet savivaldybėms, norinčioms siekti SAVANORIŲ MIESTO titulo. Tarptautinės programos Social Breeze metu tobulėja ne tik mokiniai, bet ir mokyklų bendruomenės, o pozityvų pokytį jaučia visas miestas. Tai pati įdomiausia ir ambicingiausia organizacijos "Socialinis sufleris" (vadovas Žilvinas Mažeikis) programa, kuri įtraukia didelį dalyvių skaičių ir kuria tvarius pokyčius visame mieste, stiprina nevyriausybinį sektorių ir užtikrina efektyvių mokinių socialinių – pilietinių valandų atlikimą.
Ši programa paruoš pilietinio ugdymo mokytojus ir socialinius pedagogus vesti pamokas apie savanorišką
veiklą ir bei užtikrins, kad 8 – 10 klasių mokinius pasiektų kokybiška informacija1 apie socialinių - pilietinių
valandų atlikimą bei savanorystės galimybes Kaune. Tikimasi, kad šios pamokos įtrauks daugiau nei 1000
mokinių per 2019 m. ir 3000 mokinių per 2020 m., o susidomėjimas savanoriška veikla turėtų ženkliai išaugti.
Kaune veikiančios organizacijos yra kviečiamos į susitikimą, siekiant suvienodinti vartojamas sąvokas, atrasti
save „savanorystės grandinėje“, suprasti kaip vyks mokinių nukreipimas bei pristatyti projekto eigą.

Daugiau apie programą: http://www.socialinis-sufleris.lt/programos/social-breeze/

Jei Jus domina tokią veiklą įgyvendinti savo mokykloje ir mieste, susisiekite su organizacijos atstovais: info@socialinis-sufleris.lt, tel. +37064615301

 

Susitikimo nuotraukos čia.

2019-06-21

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple