Kauno bendruomenių centrų asociacija

Joninės miesto bendruomenių centruose

Šiais metais Joninės kauno mieste buvo švenčiamos tik prie Kauno pilies. Bendruomenių centrai dėl kasmet vis mažėjančio finansavimo ar tiesio nebeturint lėšų ir nesant savivaldybės palaikymui, Jonines šventė Aleksote, Marvelės slėnyje, Lampėdžiuose ir Žemuose Šančiuose. Tradicines Jonines šiais metais neorganizavo Eigulių bendruomenės centras, į kurių šventę Čečėnijos aikštėje susirinkdavo šimtai vietos gyventojų..

Ilgiausią dieną ir trumpiausią naktį Lampėdžių bendruomenė tradiciškai švenčia pasveikindama Lampėdžių Jonus ir Janinas. Ir šį laisvą pirmadienį bendruomenės centro nariai susirinkę pas Danutę pasveikino aktyvius lampėdiškius Joną Gatavecką bei Janiną Čepienę vardo dienos proga. Taip pat vardo dienos proga buvo pasveikinta Vaida, bei su gimtadieniu pasveikinome muzikantą Vytautą Dzvonkų.
Nors ir neliepsnojo laužai, neplaukė vainikėliai Nemunu, bet šventė praėjo linksmai ir džiaugsmingai.
Bendruomenė sveikina visus Lampėdžių Jonus ir Janinas bei linki jiems sveikatos ir ilgų gyvenimo metų kaip ši diena bei linki garbingai atstovauti šį iškilmingą vardą.

Aleksoto bendruomenės centras kartu su Marvelės bendruomenės centru Jonines šventė Marvelėje prie Nemuno esančioje aikštelėje.
Susirinkusius Jonus ir Janinas sveikino Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė, Aleksoto bendruomenės centro pirmininkė Steputė Račkauskienė, Marvelės bendruomenės centro pirmininkė Elena Kavaliauskaitė. Į dainų ir šokių sūkurį visus įtraukė Aleksoto bendruomenės centro liaudiškos muzikos ansamblis „Svirbė“ ir svečiai iš Alšėnų laisvalaikio salės „ Senieji draugai“.
Joninių švenčių tradicijas prie laužo mums priminė šventės vedėja, Aleksoto bendruomenės centro narė Greta Baliūnienė.
Dalijomės duona, dainavome senas lietuviškas Joninių dainas, linkėjome vieni kitiems gražios ir derlingos vasaros.

Šventės nuotraukas galima pamatyti FB paskyrose aleksoto bendruomenės cėntras irlampėdžių bendruoemnės centras,

2019-06-25

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple