Kauno bendruomenių centrų asociacija

Romainių bendruomenių susitikimas su Kauno savivaldybės atstovais

Liepos 2 d. Romainių bendruomenės, kurių yra keturios, buvo pakviestos į savivaldybę susitikti su vicemere Rasa Šnapštiene ir administracijos atstovais, Pokalbyje buvo aptarti gyventojų lūkesčiai ir miesto planai šioje Kauno dalyje. Čia veikiančių bendruomenių organizacijų atstovai išgirdo atsakymus į juos dominusius klausimus. Apie susitikimą parašė ir Kauno dienraštis "Kauno diena" - "Romainių bendruomenės su miesto vadovais aptarė aktualiausias problemas". Tačiau straipsnyje nieko neparašyta apie pačių bendruomeninių organiiacijų atstovų užduotus klausimus, kurie, atrodo, buvo nepatogūs patiems savivaldybės vadovams ir "Kauno diena" jų neviešino. Toliau cituojame Naujųjų Romainių bendruomenės įspūdžius.

"Kauno dienos" straipsnyje neužsiminta apie pagrindines Romainių socialines, inžinerinės infrastruktūros bei jaunų šeimų problemas, kuriomis buvo diskutuota susitikimo metu.

Kad keistųsi požiūris į Romainius ne į kaip KAUNO MIESTO PRIEMIESTĮ, BET KAIP Į KAUNO MIESTO DALĮ, būtinas jūsų, gyventojų, aktyvus dalyvavimas diskusijose, apklausose, susitikimuose!

Infrastruktūra stipriai įtakoja jūsų gyvenimo kokybę, kurios pirminis sukūrimo etapas yra planavimas.

KAIP MANOTE, AR IŠSIVERSTUMĖTE BE AUTOMOBILIO GYVENDAMI ROMAINIUOSE?

Susitikime buvo diskutuota apie dešimt metų galiosiantį Europos sąjungos ir Kauno miesto biudžeto lėšomis ruošiamą strateginį Kauno m. dokumentą DARNAUS JUDUMO PLANAS, kuriame pasigendame dėmesio Romainiams.
Plano tikslas: sumažinti kelionių automobiliais skaičių, ypač miesto centre, užtikrinti pėsčiųjų bei dviračių infrastruktūrą, priemones patogiai ir saugiai kelionei nuo durų iki durų, skatinti kauniečius judėti pėsčiomis.
http://www.kaunas.lt/…/kaunas-baigia-rengti-darnaus-judumo…/.

AR GALIMA PASIEKTI DARNAUS JUDUMO PLANO TIKSLŲ, NESUTVARKIUS ROMAINIŲ VIDAUS INFRASTRUKTŪROS?

Romainiai plane įvardinti, kaip PRIEMIESTIS, iš kurio juda dideli automobilių srautai, apkraudami Kauno miesto gatves bei užkimšdami miesto centrą, tačiau priemonės darnaus judumo tikslams įgyvendinti numatytos tik nuo Šilainių.

Romainiai priklauso didžiausiai Kauno miesto seniūnijai (apie 56 tūkst. gyventojų). Tokio dydžio seniūnijoje tvarkytis, net ir gerai dirbančiam seniūnui, didelis krūvis. Kėlėme klausimą dėl Romainių seniūnijos įkūrimo, kad vietos savivalda būtų arčiau Romainių gyventojų.

AR REIKIA ROMAINIAMS VALSTYBINIO VAIKŲ DARŽELIO, PAGRINDINĖS MOKYKLOS, AR GIMNAZIJOS SU GALIMYBE PRAPLĖSTI, PADIDĖJUS VAIKŲ SKAIČIUI?

Vaikų darželiui siūlėme vietą valstybiniame visuomeninės paskirties sklype Medekšinės g. 17. Vieta puiki, šalia šilo su geru privažiavimu. Buvo suabejota, ar vieta tiks dėl šalia įsikūrusių senelių namų. Mūsų nuomone, bendravimas tarp kartų tikrai nėra kliūtis.

Vijūkų g. 78 yra valstybinis visuomeninės paskirties 2.5 ha sklypas skirtas mokyklai".

Galima dar pridurti, kad susisiekimas su Romainiais viešuoju transportu, kaip ir su kitais Kauno "Priemiesčiais" (Petrašiūnai, Palemonas, Rokai, Freda, Aleksotas, Lampėdžiai, Amaliai), ypač prastas, jau nekalbant apie susisiekimą savaitgaliais. Kaip pagerinti viešojo transporto galimybes su šiais mikrorajonais, deja, Darnaus judumo plane nenumatyta.

Nuotrauka iš "Kauno dienos".

 

 

2019-07-15

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple