Kauno bendruomenių centrų asociacija

Petrašiūnų seniūnijos bendruomenių susitikimas su Kauno sav. atstovais

Liepos 9 dieną Kauno miesto savivaldybė pakvietė į susitikimą Petrašiūnų seniūnijos bendruomenių atstovus, seniūnaičius. Kaip rašo Petrašiūnų bendruomenės centro pirmininkė Ina Kunavičiūtė-Mikučionienė, "savivaldybės atstovai, atsižvelgę į pastaruoju metu visuomenėj vis garsiau išsakomą nuomonę, kad valdančioji dauguma neatsižvelgia į bendruomenių lūkesčius, kviečiasi visų seniūnijų bendruomenes atskirai. Petrašiūnams buvo skirta liepos 9 d. Sukvietė, informavo per seniūnę prieš dieną".

Pokalbyje buvo pateikta 15 klausimų. Savivaldybės atsakymus petrašiūniečiai pateikė savo FB paskyroje "Petrašiūnų bendruomenės centras", juos šiek tiek paredagavę, perkėlėme čia.

1. Viešasis transportas per HES'ą
Savivaldybė informavo, kad yra galimybė, jog bus mažas autobusas. Kad tai įvyktų ir autobusas pasiteisintų, t.y. susidarytų pakankami žmonių srautai, reikia nusistatyti aktualiausius laikus. Tam būtinai reikia parašyti į facebuko paskyrą, kurioje seniūnaitė Brigita jau pradėjo rinkti petrašiūniečiams aktualius laikus: https://www.facebook.com/Petra%C5%A1i%C5%ABn%C5%B3-seni%C5%ABnaitija-681692988508630/.

2. Greicio ribojimas gatvelėje, kur yra darželiai "Drevinukas" ir "Šilelis". Taip pat saligatvio įrengimas prie darželio "Šilelis".
Greičio ribojimo ženklą savivaldybės atstovai, supratę problemą, patvirtino, kad pastatys. Kad bus įrengtas l šaligatvis, kol kas patvirtinimo neturima, bet į reikiamų įrengti sąrašą įsirašė, taigi, tikėtina, jog įrengs, nors ir ne iš karto.

3. Nėra normalaus didesnio šiukšlių konteinerio prie miško, šalia kapinių.
Konteinerio nuspręsta nestatyti, tačiau padažnins šiukšliadėžių ištuštinimo grafiką. Motyvas, kodėl nebus statomas konteineris - nes prie tokių viešų konteinerių nesąžiningi piliečiai linkę nešti atliekas iš asmeninių valdų, kaupti padangas ir kt stambiagabarites atliekas.

4. Nėra didesniems vaikams skirto riedlenčių parko - ateityje jį įrengti įmanoma. Tačiau dar reiktų apgalvoti, kur jis galėtų būti. Reiktų atsižvelgti, jog visai prieš daugiabučių langus ne ypač gerai dėl keliamo triukšmo.

5. Alkoholizmas.

6. Dideli pro Pterašiūnus pravažiuojančio transporto srautai - pastačius aplinkkelį eismas gerokai nusiims. Terminų savivaldė nepasakė, bet procedūros, techninio projekto parengimo darbai prie pabaigos. Pirmuoju etapu bus įrengtas tuneliukas, antruoju etapu - apylanka.

7. Nėra viešojo transporto į priklausančią ligoninę, nors privalo būti. Seniau buvo trecia ligoninė o dabar respublikinė Kauno ligoninė.
Savivaldybė atsakė, kad ligoninės nepriskiriamos prie konkrečios vietos. Gyventojai renkasi, kur jiems patogiau ir geriau vykti. Į šią ligoninę galima nuvykti su persėdimu, Breslaujos g. persėdant iš 5 troleibuso į 54 autobusą, kelionės trukmė apie 20 min.

8. "Kauno šilas" parduotuvės kvapai. Tai nėra savivaldos funkcija ar kompetencija. Jei problema įžvelgiama, žinoma, galima dar kartą kreiptis į Kauno regiono aplinkos apsaugos departamentą arba visuomenės sveikatos centrą.

9. Kiemuose didžiulės duobės ir trūksta apšvietimo. Atsakymo nesulaukta.

10. Paminėta, kad trūksta suoliukų daugiabučių žaliosiose zonose. Jei tai namo teritorija, suoliuko įrengimas - gyventojų noro reikalas.

11. Sporto aikštelės klausimas tarp laugos ligoninės ir vaikų darželiotarp Armatūrininkų g. bei Betonuotojų g.
Savivaldybė kol kas nėra iki galo apsisprendusi, ar statys planuotą naują Slaugos ligoninės pastatą dėl didelių kaštų. Jei aikštelė gyventojams reikalinga, tikėtina, kad vieta bus palikta visuomenės poreikiams ir netgi sutvarkyta.
12. Trinkelės šaligatviuose nekokybiškai sudėtos - atsakymo negauta.
13. Kalantos gatvės dalis prie lopšelio-darželio "Šilelis" yra be šaligatvių - nesaugu su vaikučiais. Šaligatvis užsibaigia ties "Drevinuku". neatsakyta.
14. Kokia Petrašiūnų bibliotekos ateitis?
Deja, biblioteka savivaldybės vadovų nuomone, nėra tokia patraukli, kaip galėtų būti, todėl netolimoje ateityje šis padalinys bus uždarytas. Pirminis savivaldybės pasiūlymas buvo naudotis Palemono ar Girstupio biblioteka, tačiau petrašiūniečiams paprieštaravus, kad atstumas vis tik nepatogus, šis klausimas svarstytinas su paskutiniuoju klausimu dėl bendruomenės namų.
15. Patalpų gyventojams rinktis - bendruomenės namų, - klausimas. Pasiūlyta, kad bendruomenės namai, biblioteka galėtų atsirasti Petrašiūnų progimnazijos patalpose, atskyrus dalį patalpų ir pavertus tai multifunkciniu centru.

2019-07-15

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple