Kauno bendruomenių centrų asociacija

Kviečiame į Kauno bendruomenių eitynes

Visas Kauno bendruomenes ir bendruomenėms save nepriskiriančius asmenis, kuriems rūpi visuomenės teisė pilnavertiškai dalyvauti miesto kūrimo procesuose, kviečiame į eiseną už demokratiją!

Eitynės vyks liepos 29 dieną.

Eisena prasidės 18 val. prie Šančių mokyklos (Vokiečių g. 164).
Eisime Nemuno pakrantės dviračių taku iki Geležinkelio tilto kartu su tarptautine pasipriešinimo ritmų grupe Rythms of  Resistance (ROR).  

Šios eitynės - tai reakcija į vieną po kitos kylančias problemas dėl dialogo nebuvimo tarp bendruomenių ir Kauno miesto savivaldybės: gyventojai yra neįtraukiamos į savo gyvenamosios aplinkos planavimo procesus, jų nuomonės yra nepaisoma, o kompetencija spręsti už save - menkinama. Aštuoniolika bendruomenių pasirašė deklaraciją dėl pilnavertiško dalyvavimo priimant Kauno miesto plėtros sprendimus ir įteikė ją Kauno miesto merui, tačiau iki šiol atsako į ją negavo.

Pastarųjų mėnesių įvykiai parodė, kad Kauno vadovai autokratiškai priiminėja sprendimus tarnaujančius ne visuomenės, o privataus verslo interesams. Neatsakingas miesto planavimas skaudžiai palietė daugelį rajonų ir paskatino Kauno bendruomenes vis garsiau kalbėti apie problemas, kurios rodo iškilusį pavojų demokratijai. Todėl kviečiame visus susirūpinusius dėl savo miesto kauniečius jungtis į eitynes už demokratiją ir kartu pareikšti savo teisę į vietos savivaldą.

Eitynės vyks Šančių dviračių take, kuriame balandžio pabaigoje įvyko bendruomenės pasipriešinimo naujai gatvei akcija "Nemuno kelias".

Eitynėse dalyvaus tarptautinis samba grupių tinklas Rythms of Resistance, kuris kūrybinėmis protesto formomis kovoja su socialinėmis, politinėmis ir ekologinėmis problemomis visame pasaulyje. Šį kartą samba tinklas ROR solidarizuojasi su Kauno aktyvistais ir atvyksta kartu su mumis būgnų ritmu pasakyti „ne“ dominavimui, išnaudojimui, diskriminacijai ir priespaudai. 

Organizatorė – Žemųjų Šančių bendruomenė, Kontaktas pasiteirauti: Vita Gelūnienė, 869993787

Dalyvaujantiems organziatoriai siūlo surengti kūrybines plakatų dirbtuves, kurios vyks sekmadienį, liepos 28 d., vakare. Apie dalyvavimą prašau pranešti el. laišku: sanciubendruomene@gmail.com.
 

2019-07-22

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple