Kauno bendruomenių centrų asociacija

Laisvės pikniko įspūdžiai ir diskusijos

Šeštadienį Nemuno salą užvaldžiusi laisvės dvasia į čia vykusį „Laisvės pikniką. Idėjų festivalį“ priviliojo tūkstančius pozityviai nusiteikusių kauniečių, kurie ne tik smagiai leido laiką, bet ir sėmėsi naujų idėjų, žinių bei patys diskutavo jiems aktualiomis temomis. Viena tokių – Kauno savivaldybės ir mero Visvaldo Matijošaičio miesto valdymo metodai, kurie ne visai atitinka šių laikų demokratijos dvasią, ar laikinosios sostinės mero Visvaldo Matijošaičio duoti rinkiminiai pažadai virsta realybe. Daugiausiai kritikos pažerta dėl bendravimo su bendruomenėmis stokos. Ar Kauno ūkvedžiu save prisistatančiam merui išties asfaltas svarbiau už žmogų?

„Laisvės pikniko“ metu surengta diskusija prasidėjo nuo analizės, kas Kauno valdžiai svarbiau: miesto infrastruktūra ar žmogaus savijauta mieste? Kaunas šiuo metu įgyvendina masę projektų, o ir pats V.Matijošaitis save vadina ne politiku, o ūkvedžiu. Ar ne per daug miesto valdžia susikoncentravo į Kauno tvarkymą?
"Ramūnas Navickas, Kauno bendruomenių centrų asociacijos vadovas, buvęs Kauno miesto tarybos narys, patikino, kad infrastruktūra gal ir tvarkoma mieste, tačiau bendravimo su žmonėmis trūksta. „Jo, net galima sakyti, nėra. Yra žmogus ir asfaltas. Sakote, Kaunas buvo griuvėsiai, o dabar jau fantastinis „stiklinukas“? Abejoju, kad yra nors vienas žmogus, kuris per savaitę nenusikeikia, kai reikia apvažiuoti remontuojamą gatvę, stovėti spūstyse. Buvome geresni už Vilnių tuo, kad pas mus nebuvo spūsčių, o dabar...“, – nuomonę išsakė R.Navickas".

Portalo 15min.lt straipsnį galima paskaityti čia.

Laisvės piknike dalyvavo ir Aleksoto bendruomenės centras. Pats šauniausias Aleksoto bendruomenės restoranas "Lituanika", kuriame pavyko sutikti ir prezidentą A. Smetoną su S. Smetoniene, čia apsilankę lankytojai nuvo vaišinami gardžia arbata ir Aleksoto šeimininkių gardėsiais. 

2019-08-26

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple