Kauno bendruomenių centrų asociacija

Tiesioginių seniūnų įstatymo svarstymas Mažonuose

Rugsėjo 17 d. Tauragės rajono savivaldybės Mažonų seniūnijoje vyko Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos valdybos posėdis, kuriame dalyvavo ir socialiniai partneriai: LVBOS (pirmininkas prof. Ramūnas Navickas), LKBS (Rasa Stonienė), Tauragės VVG (Nijolė Tirevičienė), Lietuvos socialinių darbuotojų asociacija (Jūratė Tamašauskienė), M. Romerio universiteto - prof. Saulius Nefas, VDU Viešojo administravimo katedros doc. dr. Aistė Lazauskienė. Diskusijoje dalyvavo ir susirinkusiuosius pasveikino Tauragės savivaldybės meras D. Kaminskas, LSSA prezidentas Kęstutis Vilkauskas.

Susirinkime visi atstovai pasidalino mintimis apie LR Seime pateiktą Tiesioginių seniūnų rinkimų įstatymo projektą. LSSA, LVBOS, Lietuvos savivaldybių asociacija, VRM bei Seimo teisės departamentas pasisakė prieš šį įstatymą, prieštaraujantą netgi Konstitucijai. Susirinkusieji vieningai pripažino, kad įstatymo projektas nėra tinkamai parengtas ir jam nepritarė.

Labai dėkojame Mažonų seniūnui Jonui Samoškai už galimybę susipažinti su Mažonais, seniūnija, kurios pavydėtų bet kuris miestas, restauruojama seniūnijos lėšomis Pagramančio klebonija, baigiamais rekonstruoti Pagramančio savarankiško gyvenimo namais, kuriuose gyvens 22 senukai ir neįgalieji, numatytos įvairios paslaugos, edukacinės programos. Apie tai papasakojo Pagramančio bendruomenės pirmininkė R. Stružesckienė. Dėkojame Sungailiškių bendruomenei už skanius pietus. Tauragės VVG pirmininkei N. Tirevičienei už išsamius paaiškinimus, projektus ir finansavimą kaimo bendruomenėms, seniūnijai.
Išties tai buvo ne tik posėdis, įstatymo projekto aptarimas, bet ir puiki patirtis, kaip veikia tikra savivalda: kai puikiai sutaria savivaldybė, seniūnija ir bendruomenės, ir nėra jokios užuominos apie naštą ar "prašančias išmaldas" bendruomenes.

Tiesioginių seniūnų rinkimų įstatymo projekto klausymai vyks šiandien Seime Valstybės valdymo ir savivaldos komitete nuo 12 val., kuriame dalyvaus visi pateikę pastabas šiam projektui. Informuosime, kai turėsime žinių.
Nuotraukos Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos.

Aptarimo nuotraukos yra čia.

2019-09-18

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple