Kauno bendruomenių centrų asociacija

Šilainių bendruomenės centro vakaras "Vėlių eilės"

2019 metų lapkričio mėn. 2 dieną kauniečius ir miesto svečius Kauno Šilainių bendruomenės centro kūrėjai kartu su aktore ir režisiere Edita Niciūte pakvietė į mirusiųjų pagerbimo vakarą – sakralinės poezijos ir muzikos spektaklį "Vėlių eilės“, kuris vyko Šventosios Dvasios (Šilainių) baltojoje koplyčioje. Tai - teatralizuotas poezijos vakaras, kuriame, pasak Kauno Šilainių bendruomenės centro direktorės Rimos Andriulionienės, pirmą kartą Kauno bendruomenių istorijoje patyrę scenos artistai, kompozitorius, dailininkė ir Šilainių bendruomenės nariai sujungė pajėgas netradicinės formos Vėlinių spektaklio kūrime, o padedant režisierei Editai Niciūtei ir scenos artistams, pati bendruomenė kuria, mokosi būti tyloje, išgirsti save ir kitus.

Koplyčioje užgęsta šviesos ir žvakių šviesoje Kauno miesto kamerinio teatro aktorės Edita Niciūtė ir Alma Masiulionytė skaito Šilainių bendruomenės aktyvisčių, Lietuvos nepriklausomųjų rašytojų sąjungos narių, poečių Julijos Augustauskienės Rudenės, Aldonos Mankutės - Kursevičienės, Dalios Sakalauskienės eiles, kurios persipynė su kariljonieriaus Raimundo Eimonto, vokalistės Eglės Gerasimovaitės bei moterų ansamblių "Vakarė" ir "Slaunos su škarpetkutėm" bendromis muzikinėmis kompozicijomis (kompozitorius Raimundas Eimontas, dailininkė Rusnė Vaznienė).
Šis nuostabus Vėlinių vakaras suvienijo atlikėjus ir žiūrovus apmąstymams, rimčiai su savimi ir išėjusiais.

Nuoširdus ačiū idėjos autorėms: režisierei Editai Niciūtei, KŠBC direktorei Rimai Andriulionienei, ,,Slaunų su škarpetkutėm" vadovei Herminijai Vokietaitienei, aktorei Almai Masiulionytei, dailininkei Rusnei Vazgienei, vokalistei Eglei Gerasimovaitei ir visiems visiems spektaklio dalyviams bei žiūrovams.

Vaidinimo video čia: https://www.youtube.com/watch?v=sdG9CqwBS7w&feature=youtu.be

Spektaklio repeticijų, renginio nuotraukas  rasite rasite čia.

Mums džiugu, kad mūsų bendruomenininkai savo kūrybinėmis idėjomis uždega ir profesionalius menininkus, o bendros pastangos tampa rimtu kūriniu. Sveikiname šilainiškius su puikiu pasiekimu.

 

Kauno Šilainių bendruomenės centro informacija.

 

Daugiau nuotraukų čia,

2019-11-03

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple