Kauno bendruomenių centrų asociacija

Romainių BC išvyka į Plungės kraštą

Spalio 26 d. Romainių bendruomenės centro aktyvas vyko į Plungės kraštą. Svarbiausias išvykos tikslas - užmegzti draugystę su dviem labai puikiai dirbančiomis bendruomenėmis:  ,,Gardų“ ir ,,Šarnelės‘‘.

Žemaičių Kalvarijoje, prie jų nuostabios bažnyčios-bazilikos pasitiko tų bendruomenių pirmininkai Rima Jokubauskienė ir Bronius Kleinauskas. Susipažinę su bažnyčios istorija, lankėme visus bendruomenės projektinius objektus. Labai sužavėjo darbai grąžinantys jų aplinką, įamžinantys istorinę Žemaičių Kalvarijos atmintį: V.Mačernio muziejus ir BC patalpa, pirtis, koplyčia, dvi miesto aikštės... ir kt.

Šarnelės kaimo bendruomenė pasinaudojusi projektiniu finansavimu, net įvedė kaimui vandenį. Visur jautėme ir matėme, kad bendruomenės veikla labai svarbi ir reikalinga miesteliui. Tiesiog visos veiklos viešai matomos ir ilgalaikės.

Vėliau vykstame į Platelius. Nuostabus miestelis, garsusis ežeras, o kokios kaimo turizmo sodybos… Grožis.
Iš Platelių keliaujame į Šaltojo karo muziejų, buvusią sovietmečio Balistinių raketų bazę Plokščių kaime. Kraupu, kas būtų, jeigu būtų įvykę… Čia būtina nuvykti. Neperteikiamas žodžiais įspūdis. Ekskursiją vedė profesionali jauna gidė.

Paskiausiai aplankome Oginskių rūmus Plungėje. Čia mus pasitinka romantiškas ir mecenatiškas Oginskių giminės kultūrinis palikimas. Puikus dvaras, dailūs paveikslai, įdomi istorija.
Vakare sutemus jau lipame į autobusą, o važiuodami išklausome M.Oginskio garsųjį Polonezą… Nepakartojamas įspūdis muzikos ir kelionės…

Daugiau nuotraukų čia.

 

Romainių bendruomenės centro informacija.

2019-11-03

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple