Kauno bendruomenių centrų asociacija

Kalėdinės eglutės įžiebimas ir renginys Romainiuose

 

Gruodžio 7 dieną buvo įžiebta Romainių kalėdinę eglutę. Nepaisant stipraus vėjo ir darganos, į šventę susirinko didelis būrys romainiškių. Šventės metu Kalėdų senelis su savo šaunia padėjėja Kalėdų belaukiančius vaikučius apdalijo dovanomis.

Prie įžiebtos eglutės rikiavosi eilės romainiškių, norinčių ir pabendrauti su Kalėdų Seneliu, ir pasigėrėti vėl visomis spalvomis sužėrėjusia Kalėdų šventę simbolizuojančia žaliaskare. Įžiebus eglutę, gėrėjomės Šilainių seniūno Virginijaus Naruševičiaus visiems romainiškiams dovanotais fejerverkų saliutais.

Šią Romainių kalėdinės eglutės įžiebimo šventę, kaip ir kiekvienais metais, organizavo Romainių bendruomenės centro nariai, vadovaujami bendruomenės centro tarybos pirmininkės Violetos Visockienės.
Renginyje dalyvavo Socialinės terapijos namų "Akvila" globotiniai bei vadovė Lina Samuolytė. Dienos centras rūpinasi žmonėmis su intelekto negalia. Šventės dalyviai parėmė neįgaliuosius įsigydami jų pagamintų rankdarbių.

Po eglutės įžiebimo Romainių BC nariai ir aktyvas atskubėjo į seminarą, kuris įvyko Raudondvario pl.281 (kavinukėje), kuriame pranešimus apie Lietuvos bendruomenių organizacijas, jų padėtį Lietuvoje ir Kaune, bendruomenių viešųjų paslaugų teikimo galimybes ir Aleksoto socialinių paslaugų teikimo patirtį skaitė KBCA pirmininkas Ramūnas Navickas ir administratorė Marija Bindokaitė. Prof. Ramūnas Navickas yra Kauno bendruomenių centrų asociacijos ir Lietuvs vietos bendruomenių organizacijų sąjungos pirmininkas, tad savo paskaitoje papasakojo apie bendruomenių organizacijas Lietuvoje, sąjungos narius, atstovavimą valstybės institucijose, veiklą ir projektus, bendradarbiavimą su vietos savivalda.

Administratorė Marija Bindokaitė pranešime pasakojo apie tai, kas yra viešosios ir socialinės paslaugos, kokių rūšių jos yra, kokia įstatyminė bazė numato stiprinti vietos bendruomenių ir nevyriausybinį sektorių, suteikti sąlygas teikti socialines paslaugas, apie paslaugas, kurias teikia savivaldos institucijos ir bendruomenės, pateikė geruosius socialinių paslaugų bendruomenėse teikimo pavyzdžius Lietuvoje. Nemažai dėmesio buvo skirta viešųjų paslaugų perdavimo bendruomenių ir nevyriausybinių organizacijų sektoriui klausimams, trukdžiams ir iššūkiams bendradarbiauti su savivalda.

Po pranešimų įvyko diskusija apie socialinių paslaugų teikimo galimybes Romainiuose, R. Navickas papasakojo apie Aleksoto patirtį, kai vienais metais pagal programinį "Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse" projektą10 Aleksoto senjorių mokėsi Karaliaus Mindaugo profesinių mokymų centre ir gavo socialinių padėjėjų pažymėjimus ir tais pačiais ir sekančiais metais (taip pat finansuojamo projekto metu) lankė senukus Aleksote. Kadangi pasibaigus projektui, Kauno savivaldybė toliau nefinansavo šių paslaugų teikimo, jos nutrūko. Tačiau kai kurios moterys iki šiol savanoriškai lanko senukus.

Seminaras truko dvi valandas, pranešėjai atsakė į klausimus. Dalyviams buvo pateikta dalomoi medžiaga.

Po seminaro įvyko šventinė vakaronė, kurioje buvo apdovanoti aktyviausi Romainių bendruomenės centro nariai savanoriai, dalyvai susėdę aplink daininkę Iloną dainavo gražiausias dainas, vaišinosi kava ir arbata.

Eglutės įžiebimo nuotraukos čia.

Romainių eglutės nuotraukos įdėtos į facebook'o paskyra Kauno bendruomenių centrų asociacija.
Dėkojame VŠĮ Šilainių BC pirmininkui Jonui Marcinkui už nuotraukas.

Seminaro nuotraukos:



 













2019-12-08

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple