Kauno bendruomenių centrų asociacija

Gražus kūrybinis bendruomenės ir aktorių bendradarbiavimas

Šiais metais prasidėjo labai gražus kūrybinis Kauno Šilainių bendruomenės centro (KŠBC) ir Kauno aktorių bendradarbiavimas.

Taip kovo 19 d. ir 20 d. Kauno miesto kameriniame teatre įvyko žaidimas-vakaronė "PEMPINĖS", iš ciklo Gyvosios istorijos. Renginio vedėja aktorė Edita Niciūtė, dailininkė Rusnė Vazgienė. Dalyvavo KŠBC folkloro ansamblis "Slaunos su škarpetkutėm" , renginio etnomuzikologė - Laura Lukenskienė.

"Pempinės"- tai projekto "Gyvųjų istorijų" dalis, skirta pavasario temai. Liaudies kalendoriuje Pempinės - atbundančios gamtos diena, todėl šis žaidimas pakvietė prisiminti pavasario šventes, pirmąjį išėjimą į gamtą, laukimą tos minutės, kai jau bus galima panerti rankas į kvapnią žemę, beriant į ją sėklas ar sodinant daigelius.

Spektaklis-žaidimas skirtas senjorams, jų artimiesiems bei šeimos nariams. Renginys įtraukiantis, įdomus, informatyvus ir žaismingas.

Sekantis bendras ansamblio "Slaunos su škarpetkutėmis" iraktorės Editos Niciūtės darbas -spektaklis- žaidimas "Šventadienė".  Tai nuotaikingas spektaklis - žaidimas visai šeimai.  Nuo šokių, dainų ... iki makiažo paslapčių.

Toliau įspūdingas, sakralinės poezijos  spektaklis „Vėlių eilės" įvykęs lapkričio 2 dieną Šventosios dvasios koplyčioje, buvo netradicinės formos Vėlinių spektaklio kūrimas. Padedant režisierei Editai Niciūtei ir scenos artistams, pati bendruomenė kuria, mokosi būti tyloje, išgirsti save ir kitus. Kuriamos žiūrovams atmosferos, pojūčiai, bendruomeninis susikaupimas.     Vėlinių vakaras trumpam suvienys artistus, dalyvius, žiūrovus improvizuotiems apmąstymams, rimčiai su savimi  ir išėjusiais.

Džiaugiamės  šio centro pasiekimais, kūrybinėmis veiklomis, čia didelis bendruomenės ansamblio (vad. Herminija Vokietaitienė), direktorės Rimos Andriulionienės nuopelnas.

Apie kūrybinius darbus informacija čia: http://silainiubendruomenescentras.blogspot.com/

2019-12-08

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple