Kauno bendruomenių centrų asociacija

Fizinio aktyvumo projekto pristatymas Žaliakalnyje

Sausio 10 dieną Kauno bendruomenių centrų asociacija kartu su Socialinių inovacijų fondu sausio 10 dieną organizavo pristatymo renginį Žaliakalnio seniūnijos senjorams. Renginys vyko Gintarės laisvalaikio ir šokių studijoje. Studijos šeimininkė Gintarė parodė kelis šokių pratimus, trenerė Raminta - pratimus diafragmai ir pečių juostai stiprinti.

Apie projektą papasakojo SIF projekto vadovė Daiva Damulevičienė, apie būtinybę senjorams palaikyti fizinį aktyvumą ir poveikį sveikatai papasakojo KBCA pirmininkas prof. Ramūnas Navickas. Po pristatymo prie kavos ir arbatos puodelio dalyviai buvo supažindinti su veiklomis, aptartas pratybų grafikas, registruoti dalyviai į mankštas ir šokių užsiėmimus. Preliminariai užsiėmimai Aleksoto ir Žaliakalnio seniūnijose turi prasidėti nuo sausio 20 dienos.

Lapkričio pabaigoje pasirašyta projekto "Sportuoja vaikai, sportuoja šeima, sportuoja visa bendruomenė" finansavimo sutartis. Projektas vyks 3 metus, projektą finansuoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija Sporto rėmimo fondo lėšomis. Projekto veiklos skirtos seniūnijų senjorams (55+), šeimoms ir patiriantiems socialinę atskirtį asmenims. Projekto pareiškėjas - Socialinių inovacijų fondas - SIF, parnteriai: Kauno bendruomenių centrų asociacija, Aleksoto bendruomenės centras ir VšĮ IKIGAI LT.

Pirmasis projekto pristatymo renginys jau įvyko Aleksote gruodžio 12 d.

Dėkojame choro "Gaida" dalyvėms ir Žaliakalnio senjorų pirmininkei Aldonai Krinickienei, padėjusiai pakviesti Žaliakalnio senjorus. Didžiausia padėka studijos "Ginatrės šokių studijos"  šeimininkei Gintarei Malinauskaitei, kuri ves šokių užsiėmimus senjorams ir trenerei Ramintai.

2020-01-11

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple