Kauno bendruomenių centrų asociacija

SADM paskelbė 2020 metų Bendruomenių rėmimo programos aprašą

Paskelbdama naują 2020 metų "Remti bendruomenię veiklą savivaldybėse 2020" aprašą, SADM neatsižvelgė į visas LVBOS ir 2019 metų vietos bendruomenių organizacijų pastabas ir pasiūlymus, Jame be kita ko įtrauktas vertinimas už "Pareiškėjas, įgyvendindamas projektą, naudoja kovos su klimato kaita priemones" - 5 balai!". Nors ši priemonė neįtraukta į finansuojamų veiklų sąrašą, ji atsiranda vertinime. LVBOS išsiųstame pasiūlymų rašte šį vertinimą buvo pasiūlyta išbraukti, O tai sukelia abejotina tokios priemonės verte. Liūdina ir tai, kad šoje programoje paraiškas gali teikti ir kitos NVO bei religinės bendrijos, kurios NVO plėtros įstatyme nepripažintos nevyriausybinėmis organizacijomis.
Guodžia vietos bendruomenių organizacijas tai, kad 2020 metais ši programa, tikėkimės, prasidės ir Kaune žymiai anksčiau.

Savivaldybių organizuojamiems vietinių bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų ir religinių bendruomenių konkursams Socialinės apsaugos ir darbo ministerija šiais metais skyrė 2 mln. eurų.
Už šias lėšas konkursus laimėjusios organizacijos vykdys socialinę veiklą socialiai pažeidžiamoms gyventojų grupėms, pavyzdžiui, senjorams ar neįgaliesiems, sieks įtraukti į bendruomenę grįžtančius iš emigracijos piliečius ar atvykstančius užsieniečius, ugdys bendruomenės narių pilietiškumą, populiarins socialinio verslo plėtrą, stiprins bendruomenės gyventojų sutelktumą.

Tai numatyta socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio pasirašytame įsakyme, kuriuo patvirtintas bendruomenių veiklos stiprinimo įgyvendinimo aprašas.
Aprašas čia: https://www.e-tar.lt/…/leg…/172a5000473111ea8895faf9aa6b1770

Savivaldybei paskelbus projektų atrankos konkursą, apie tai turi būti informuojama savivaldybės interneto svetainėje. Čia nurodoma visa svarbiausia informacija ir darbuotojo, kuris atsakys į rūpimus klausimus, kontaktai. Paraiškas savivaldybės priims ne trumpiau nei 1 mėnesį nuo konkurso paskelbimo.


Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacija.

2020-02-10

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple