Kauno bendruomenių centrų asociacija

Dėl SADM priemonės „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse 2020“ karantino laikotarpiu

Skelbiame raštą, kurį SADM kovo 18 dieną išsiuntė savivaldybėms dėl programos „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse 2020 karantino laikotarpiu“. Raštą skelbiame pilnai. Rašto kopija paskelbta ir LVBOS facebook’o paskyroje @lvbos.

DĖL NEVYRIAUSYBINIŲ ORGANIZACIJŲ IR BENDRUOMENINĖS VEIKLOS STIPRINIMO 2020 METŲ VEIKSMŲ PLANO 1.1.5 PRIEMONĖS „STIPRINTI BENDRUOMENINĘ VEIKLĄ SAVIVALDYBĖSE“ ĮGYVENDINIMO PASKELBUS KARANTINĄ.

Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija (toliau – Ministerija), atsižvelgdama į Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. kovo 14 d. nutarimą Nr. 207 ,,Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“, rekomenduoja savivaldybių administracijoms, įgyvendinant Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2020 metų veiksmų plano 1.1.5 priemonę „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ (toliau – priemonė):

  1. organizuoti išplėstinių seniūnaičių sueigų (tam tikrais atvejais savivaldybės bendruomeninių organizacijų tarybų, savivaldybės nevyriausybinių organizacijų tarybų) posėdžius alternatyviais būdais (video konferencijos, apklausos ir kitais būdais);
  2. paskelbus konkursus, suteikti galimybes pareiškėjams ir juos skatinti pateikti paraiškas elektroniniu būdu;
  3. pasibaigus konkursams ir pradėjus vykdyti projektus, esant poreikiui ir atsižvelgiant į esamą situaciją, individualiai vertinti pareiškėjų prašymus dėl veiklų planų keitimo, veiklų atšaukimo ir kita.
    Dėl esamos situacijos suprantama, kad galimi terminų neatitikimai. Prašome savivaldybių administracijų terminų laikytis tiek, kiek tai šiuo metu yra įmanoma. Ministerija taip pat prašo savivaldybių administracijų teikti Ministerijai aktualią informaciją apie priemonės įgyvendinimą. Nurodant trukdžius pageidautina, kad nurodytumėte ir planuojamą trukdžių pašalinimo datą.
    Ministerija ir toliau yra pasirengusi suteikti metodinę pagalbą įgyvendinant šią priemonę, įskaitant patarimus dėl išplėstinių seniūnaičių sueigų darbo organizavimo nuotoliniu būdu, todėl,
    esant poreikiui, kviečiame susisiekti su Ministerijos Tikslinės pagalbos skyriumi el. paštu eitvydas.zurba@socmin.lt

 

2020-03-18

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple