Kauno bendruomenių centrų asociacija

"Europa piliečiams" kviečia teikti paraiškas

Europa piliečiams iki rugsėjo 1 dienos kviečia teikti paraiškas. „Europa piliečiams“ (2014 - 2020 m.) yra Europos Sąjungos programa, siūlanti finansavimą iniciatyvoms, kuriomis stiprinamas Europos atminimas ir skatinamas pilietinis dalyvavimas ES mastu.

Programos tikslai yra šie:
- prisidėti prie piliečių supratimo apie Europos Sąjungą, jos istoriją ir įvairovę;
- skatinti Europos pilietiškumą ir gerinti pilietinio ir demokratinio dalyvavimo ES lygiu sąlygas;
- gerinti atminimo, bendros istorijos ir Sąjungos vertybių bei Sąjungos tikslo suvokimą;
- skatinti demokratišką ir pilietinį piliečių dalyvavimą Sąjungos lygiu, gerinant piliečių supratimą apie Sąjungos politikos formavimo procesą ir skatinant galimybes visuomenės ir tarpkultūriniam dalyvavimui ir savanorystei Sąjungos lygiu.

Ką remia ši programa?


1 kryptis. Europos atminimas: atminimo gerinimas, bendros istorijos ir ES vertybių bei ES tikslo suvokimas.
2 kryptis. Demokratinis įsipareigojimas ir piliečių dalyvavimas: demokratiško ir pilietinio dalyvavimo skatinimas ES lygiu:
Miestų partnerystė
Miestų partnerių tinklai
Pilietinės visuomenės projektai.
1 ir 2 kryptys. Struktūrinė parama organizacijoms.

Paraiškas teikti gali viešojo sektoriaus organizacijos arba ne pelno organizacijos, turinčios juridinio asmens statusą.
Išsamesnės taisyklės taikomos kiekvienai krypčiai.

Paskutiniam šių metų terminui rugsėjo 1 d. „Europa piliečiams” programos paraiškas galima bus teikti Miestų partnerysčių, Miestų tinklų ir Pilietinės visuomenės projektų priemonėms.

Organizacija Flora and Fauna of North Hungary Foundation (Vengrija) norėtų prisijungti prie Pilietinės visuomenės projekto aplinkosaugos tema, o Gdansko savivaldybės Socialinės plėtros departamentas (Lenkija) ieško partnerio Miestų tinklų projektui apie imigrantų integraciją. Iki rugsėjo 1 dienos aktualius partnerių skelbimus vis papildysime čia. Na o jei turite tarptautinių pajėgų reikalaujančią idėją, kuriai ieškote bendraminčių, galite mums atsiųsti užpildytą partnerių paieškos anketą, kuria pasidalinsime su „Europa piliečiams” biurų tinklu Europoje.

Tuo pačiu priminsime, kad karantino metu dirbame nuotoliniu būdu visą darbo savaitę nuo 8:00 iki 17:00 val., tad jei kyla klausimų, galite su mumis susisiekti el.paštu info@pilieciams.eu ar telefonu +37061112487.
Daugiau informacijos čia: http://pilieciams.eu/paraisku-teikejams-lt

2020-05-08

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple