Kauno bendruomenių centrų asociacija

Kaimynų dienos bendruomenių centruose

Kviečiame visus lampėdiškius ketvirtadienį, gegužės 28 d. 18val. į KAIMYNŲ DIENOS ŠVENTĘ. Ši jau tradicine tapusi šventė bus organizuojama Lampėdžiuose pievelėje ties Vytauto g. 20 namu, kur po ilgo karantino jaukioje aplinkoje galėsime pabendrauti, artimiau susipažinsime su savo kaimynais ir gerai praleisime laiką. Vaišės suneštinės.
Ar bendraujate su savo kaimynais? Ar bent pasisveikinate su jais susitikę? Pastebėta, kad šiuolaikiniai miestai susiduria su vis augančiu socialiniu abejingumu ir solidarumo tarp piliečių trūkumu. Bendrauti su užsienyje gyvenančiais žmonėmis mums pasidarė paprasčiau, negu pasikalbėti, persimesti šiltu žodžiu su gretimais ar kitapus gatvės gyvenančiais kaimynais.
Paskutinį gegužės mėnesio ketvirtadienį pasaulyje yra švenčiama Kaimynų diena – renginys skirtas skatinti bendravimą ir socialinį solidarumą. Kaimynų diena tą pačią dieną bus organizuojama visoje Europoje. Ja siekiama, kad žmonės geriau pažintų vieni kitus. Žmonės kviečiami tiesiog savo kieme, gatvėje ar sode suruošti nedidelę šventę. Neveltui sakoma, geras kaimynas geriau nei tolimas giminaitis. Maloniai kviečiame į šventę.

Kaip ir kasmet asociacija Narsiečių bendruomenė organizuoja šventę, skirtą kaimynams.
Kaimynų dieną reikia švęsti, nors ir kitaip. Gegužės 29 dieną, jei leis oro sąlygos, vakarieniaukime lauke, kiemų priekiuose. Statykime stalus, tieskime staltieses, merkime gėles į vazas ir švęskime! Nebūtina grilinti, valgykime pyragą, ledus ar pasišildę vakarykštį plovą, gerkime arbatą ar kokteilį, bet darykime tai lauke ir pamojuokime praeinantiems kaimynams.
Taip pat kviečiame kaimynus pradžiuginti savo kaimynus pačių sugalvota staigmena ir staigmenų nuotraukomis pasidalinti kaimynų Facebook grupėje.

Aleksoto bendruomenės centro nariai lieka ištikimi savo senai tradicijai - paskutinį gegužės ketvirtadienį kiemuose susiburti su kaimynais prie bendruo stalo. Šiais metais jie renkasi gegužės 28 dieną vakare.

Gegužės 28-ą dieną Kaimynų dieną prie Nemuno kartu švęs Panemunės, Aukštųjų ir Žemųjų Šančių bendruomenių centrai.

Romainių bendruomenės centras Kaimynų dieną kiemuose švęs gegužės 29 dieną.

 

Kauno bendruomenių centrų informacija.

 

2020-05-22

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple