Kauno bendruomenių centrų asociacija

Dėl finansinių ataskaitų teikimo Registrų centrui

2019 metais metinius finansinių ataskaitų rinkinius turėjo pateikti apie 187 tūkst. šalies juridinių asmenų (JA), tačiau šią pareigą įvykdė 63 tūkst., t. y. tik 34% registruotų JA. Iš viso Lietuvoje 2019 m. oficialiai veikė apie 240 tūkst. JA.
Pvz.:
– asociacijų sektoriuje – iš beveik 20 tūkst. registruotų asociacijų tik pusė pateikė reikiamas ataskaitas;
– apie pusė iš 10 tūkst. registruotų viešųjų įstaigų ataskaitų nepateikė nei 2017, nei 2018 m.

Viena tokio didelio atotrūkio tarp registruotų ir ataskaitas teikiančių JA priežasčių ta, kad daug JA nebevykdo veiklos, tačiau nėra išsiregistravę iš Registrų centro sistemos.
Todėl Ekonomikos ir inovacijų ministerija inicijavo Seimui laikinąjį įstatymą dėl JA likvidavimo ir išregistravimo supaprastintos tvarkos.

Nors šiais metais Registrų centras patikino, kad finansinių ataskaitų teikimo procesą šiais metais vertins lanksčiai ir atsižvelgs į objektyvias vėlavimo priežastis, mes raginame visas nevyriausybines organizacijas nedelsiant inicijuoti visuotinių narių/dalininkų susirinkimų sušaukimus (jei negalėjo to padaryti el.būdu) ir, patvirtinus finansines ataskaitas, jas pateikti.

Raginame mūsų bendruomenines organizacijas - centrus ir asociacijas nepamiršti ir pateikti 2019 metų ir patikslinti ankstesnių metų finansines ataskaitas.

 

Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centro informacija.

2020-06-22

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple