Kauno bendruomenių centrų asociacija

Nacionalinės bendruomeninių organizacijų tarybos posėdyje

Birželio 18 d. įvyko nacionalinės bendruomenių organizacijų tarybos (BOT) posėdis Vidaus reikalų ministerijoje.
Posėdyje buvo svarstoma bendruomenių organizacijų plėtros problematika, programos būtinumas, LR Vietos savivaldos įstatymo (VSĮ) Nr. I-533 24, 29, 31, 33 ir 35 bei 31-1 ir 31-2 straipsnių pakeitimų projektai bei priimtas naujasis Regioninės plėtros įstatymas.

VSĮ pakeitimo projekto straipsniuose kalbama apie visuomeninių padėjėjų skaičių savivaldybėje, siūloma įsteigti visose savivaldybėse seniūnijas, seniūnaitijų steigimą, seniūnaičių rinkimų tvarką. Įstatymo projekto 33 str. 1 d. siūloma „Sudarant seniūnaitijas miestuose iš vienos ar kelių bendras ribas turinčių kompaktiškai užstatytų teritorijų, kuriose gyventojų tankis ne mažesnis kaip 100 gyventojų / ha, gyventojų, susietų kaimynystės ryšiais ir poreikiais, skaičius paprastai turi būti ne didesnis kaip 3 000 gyventojų. Gyvenamųjų vietovių ar jų dalių suskirstymą (sugrupavimą) į seniūnaitijas (seniūnaitijų sudarymo projektą) tvirtina meras savivaldybės administracijos direktoriaus teikimu.“

Naujajame Regioninės plėtrops įstatyme numatyta, kad Nacionalinė BO ir NVO tarybos deleguoja po vieną atstovą į Nacionalinę regioninės plėtros tarybą; nacionalinė BO taryba taip pat po vieną atstovą deleguoja į apskričių regionų tarybų patariamąsias kolegijas.

Dėl bendruomeninių organizacijų plėtros problematikos sutarta paruošti raštą su pasiūlymais BO plėtros programai.

Nacionalinėje BO taryboje dalyvauja 10 LVBOS atstovų.

Daugiau apie šią tarybą čia.

2020-06-22

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple